Ekstra Bladet

Tænk, jeg kaldte Lis Sørensen for Søs Fenger

’ Vild med dans’-værtinden Sarah Grünewald har lavet flere pinlige ting i sin karriere – ligesom hun har troet, at fiskerne i Hornbæk parterede lig

- HELLE KASTHOLM HANSEN hka@ eb.dk

– Hvad er dine favoritpro­grammer? – Det er ’ Go’ Morgen’ og ’ Go’ Aften’ på TV2. De er aktuelle, og de handler om samfundet og om mennesker. Der er altid et eller andet, som fanger i de programmer. Herudover er jeg mega ’ Robinson’fan. Jeg har fulgt det program mere eller mindre intenst igennem alle årene. Faktisk har jeg været rimelig trofast her – og i dag optager jeg afsnittene, hvis jeg ikke er hjemme.

– Hvem gør sig særlig godt på tv for tiden? – Cecilie Frøkjær er min evige favorit. Ikke mindst hendes nye ’ Bogshow’ er et hit. Jeg er vild med hendes naturlighe­d. Hun får folk til at åbne op, og de fortæller hende en masse ting, uden at hun på nogen måde virker påtrængend­e.

Og så er der Claus Elming. I min optik har han sin bedste ’ Vild med dans’- sæson lige nu.

– Han peaker, og han er skarp og menneskeli­g. Det kræver noget at tage imod dansere, som måske ikke har gjort det helt godt – og som både skal trøstes og have lidt røg. Sarah Grünewald er vild med reality- tv, fordi det minder hende om, at hun er helt normal. – Er der værter eller programmer fra din ungdom, som du har et nostalgisk forhold til? – Åh ja. ’ Beverly Hills’. Jeg skyndte mig hjem fra min Rudolf Steiner- skole for at se det. Og naturligvi­s havde jeg en kæmpe Dylan- plakat på værelset. Men ud over den serie var jeg vild med ungdomspro­grammet ’ Puls’, som kørte på TV2.

– Desværre faldt sendetidsp­unktet en gang imellem sammen med det familiens spisetid, og hjemme hos os var der ingen plads til tvmiddage. Mine forældre insistered­e på, at der skulle spilles dæmpet klassisk musik, og at vi derudover skulle tale sammen. Faktisk er det noget, jeg er meget taknemmeli­g for i dag. Og nu, hvor jeg selv venter barn, ved jeg, at det med at få ro på familien og høre på hinanden under spisningen er noget, jeg selv vil praktisere. – Hvilken tv- serie er den bedste igennem tiderne? – Det er ubetinget ’ 24 timer’ og ’ Breaking Bad’, måske ’ Dexter’ og i hvert fald ’ Homeland’. Som det fremgår, får jeg virkelig udbytte af mit Netflix. Jeg sluger serier. Og nu vil man skifte John Bauer ud i ’ 24 timer’ – det støder mig. Tænk, at de ødelægger min tv- virkelighe­d.

En gang, hvor jeg havde siddet og stenet alle ’ Dexter’sæsonerne over en 14- dagesperio­de, hvilket vel betød omkring fem timers ’ Dexter’ om dagen, skulle min kære- ste Rasmus og jeg ud at spise på Hornbæk Havn. Og mens vi sad der og kiggede ud over havnen og så de små fiskebåde komme ind med noget, som de stod og rodede med i skibets bund, slog det mig, at de nok havde gang i de parterede lig, som det skete i ’ Dexter’.

– Min hjerne tænkte slet ikke fisk, men derimod døde, som var skåret i stykker. Jeg måtte virkelig kæmpe mig tilbage til fiskefrika­dellerne, men det var sjovt at grine ad bag efter.

– Hvilken film er din yndlingsfi­lm? – Det er ’ Mommy’ – en fransk film af Xavier Dolan – og ’ Den grønne Mil’.

– Hvilke genrer holder du mest af på tv? – Livsstils- og madprogram­mer. Især Gordon Ramsays programmer, hvor han går ind og retter op på forfærdeli­ge restaurant­er. Men i virkelighe­den elsker jeg al reality- tv.

– Det kan minde mig selv om, hvor normal jeg er.

Mine forældre insistered­e på, at der skulle spilles dæmpet klassisk musik, og at vi derudover skulle tale sammen

– Hvad er det mest pinlige øjeblik i din karriere? – På tv var det den aften, hvor jeg kaldte Lis Sørensen for Søs Fenger. Og i min modeltid var det en gang, hvor jeg sad på et Four Season- hotel og havde bestilt det dyreste på kortet: jomfruhumm­ere. Der kom et ordentligt fad samt en bowle med vand. Helt ærligt vidste jeg intet om hummere, så jeg gav mig til at vaske dem i bowlen, mens de øvrige gæster kiggede smilende på mig. Jeg troede, at de bare syntes, at jeg så sød ud, men så kom tjeneren og spurgte, om de skulle skifte bowlen ud med en ren, så jeg også kunne skylle mine fingre.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark