Ekstra Bladet

HUN LÆRTE JAMES BOND DANSK

Den hidtil eneste danske Bond- babes optræden varede kun to minutter i ’ Tomorrow Never Dies’

-

Hvorfor James Bond egentlig mente, at det var vigtigt for ham at lære dansk, må stå hen i det uvisse. Umiddelbar­t var der ingen danske trusler mod ham eller verdens- freden i filmen ’ Tomorrow Never Dies’ fra 1997.

Men måske hjalp det lidt på lysten til at brække tungen, at der lå en splitternø­gen skønhed i sengen hos ham, der havde styr på dette – for en englænder – mærkelige sprog.

Navnet på damen, Inga Bergström, professor, leder nu mere tanken hen på en svensker, men hun var en vaskeægte dansker.

Navnet er Thomsen ... Cecilie Thomsen, Danmarks hidtil eneste Bond- babe.

Ikke Bond- babe af den sædvanlige slags, som hjælper super- agenten med at optrevle selv de mest udspekuler­ede forbryder- syndikater med en eller anden person med storheds- vanvid i spidsen.

Cecilie Thomsens øjeblik som James Bonds foretrukne tidsfordri­v varede to minutter. Så så man ikke mere til hende.

Men hvilke to minutter ...

Bond en øjenåbner

Dansk- lektionen med den nøgne professor havde i hvert fald bibragt agenten tilstrække­lig med energi til at gå i struben på mediemogul­en Elliot Carver, der skaffer sig sine nyheder på blodig vis – og hans næste nyheder, forudsiger han, er en britisk- kinesisk krig og James Bonds død.

Det bliver naturligvi­s en gammel løgn. James klarer sagen med hjælp fra en kinesisk agent, Wai Lin.

Men også for Cecilie Thomsen, der dengang var 23 år, blev oplevelsen lidt af en øjenåbner.

– Jeg var ikke skuespille­r, blot igen en facade, men jeg blev grebet af det samspil, der er omkring sådan et produkt. Jeg var med i nogle uger og vidste ret hurtigt, hvad jeg nu ville være, sagde hun i 2003 til Jyllands- Posten.

Nok var hun ikke skuespille­r, men hun var alligevel noget ved musikken, den kønne dansker. Model med forsider i alverdens mode- blade og ikke mindst kæreste med den canadiske rockmusike­r Bryan Adams.

Det havde hun været faktisk fra det tidspunkt, hvor Bryan Adams så hende som 16- årig stå og danse og flippe ud med en veninde, da han optrådte på Roskilde Festivalen.

Han inviterede dem op på scenen – og sød musik opstod, kan man sige.

Slut med Bryan Adams

Siden da havde Bogø- pigen levet på 1. klasse i først London, så New York, hvor parret boede i en lejlighed til 20.000 dollars om måneden, og i vennekreds­en befandt folk som Tom Cruise og Nicole Kidman, Sting og Luciano Pavarotti sig.

Men det var et liv på Bryan Adams’ betingelse­r, begyndte hun at føle, og nok kan man tage pigen ud af Bogø, men man kan ikke tage Bogø ud af pigen.

Det glamourøse liv var ik-

Jeg var med i nogle uger og vidste ret hurtigt, hvad jeg nu ville være Bryan Adams så hende som 16- årig stå og danse og flippe ud med en veninde, da han optrådte på Roskilde Festivalen

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Pierce Brosnan spillede James Bond, Cecilie Thomsen professor Inga Bergström.
PR- FOTO
Pierce Brosnan spillede James Bond, Cecilie Thomsen professor Inga Bergström. PR- FOTO
 ?? FOTO: JY ??
FOTO: JY

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark