Ekstra Bladet

CASANOVA-KLAUS PÅ A

FINDER KVINDER PÅ DATINGSIDE­R – OG STJAELER DERES TING: 55-årige Klaus Aarsholm er tidligere dømt for at stjaele penge og vaerdifuld­e genstande fra kvinder, han har mødt på netdatings­ider. Nu er han tiltalt for at have gjort det igen

- JOSEPHINE FOGSGAARD STINE ESKILDSEN

Antallet af datingside­r på internette­t bugner, og flere og flere finder kaerlighed­en bag skaermen. Men det er ikke kun sød musik, der opstår på sider som Dating.dk og Scor.dk – i hvert fald ikke, hvis anklagerne mod en 55årig mand holder stik.

Klaus Aarsholm, som han hedder, var i går i retten tiltalt for blandt andet at have stjålet fra kvinder, han havde mødt på datingside­r på nettet. Noget, han også blev dømt for i 2012.

Dengang fik han to måneders ubetinget faengsel, men det har tilsynelad­ende ikke stoppet ham. Siden han kom ud, har han, ifølge anklageskr­iftet, bedraget og stjålet fra fem kvinder – herunder flere, der troede, de skulle på date med en sød mand, de havde mødt på internette­t. Han naegter sig skyldig.

Stjal smykker

Tyverierne er ifølge anklageskr­iftet sket i 2013 og 2014. Klaus Aarsholm har siden 2006 haft adresse i Spanien, og i retten forklarede han, at han i løbet af de seneste år kun har vaeret i Danmark ganske få gange.

Han forklarede, at han kun havde mødt to af de kvinder, han er tiltalt for at have stjålet fra, ligesom han naegtede at have oprettet profiler på datingside­r.

Men den forklaring blev bestridt af flere af kvinderne, der onsdag vidnede i retten. Den ene, som har fået frastjålet vaerdier for svimlende 150.000 kroner, fortalte, at hun laerte Klaus Aarsholm at kende på Dating.dk. Her udgav han sig, ifølge kvinden, for at hedde Klaus Larsen.

Afbrød kontakt på sms

– Vi havde i laengere tid skrevet på sms og e-mail. Men jeg fandt langsomt ud af, at han havde en falsk identitet. Han Ekstra Bladet 24. september 2011.

løj om sit arbejde, familie og bosted, fortalte kvinden i retten og fortsatte:

– Samtidig opdagede jeg, at der langsomt forsvandt smykker fra mit smykkeskri­n. Et armbånd, der har stor affektions­vaerdi, samt guldringe, øreringe og solbriller.

Da det gik op for hende, afbrød hun kontakten på en sms og meldte ham til politiet. Selv berettede den 55-årige, at han aldrig har vaeret i kvindens hjem.

Stjal guld fra aeldre dame

Klaus Aarsholm er også tiltalt for at have narret en dyr guldhalska­ede fra en 83-årig kvinde ved at udgive sig for at vaere guldsmed. Han tilbød, ifølge anklageskr­iftet, kvinden at pudse kaeden, som havde en vaerdi på 15.000 kroner, og vendte derefter aldrig tilbage.

I to andre tilfaelde er han tiltalt for bedrageri. En kvinde i Aalborg blev for eksempel franarret 2000 kroner, fordi den 55-årige, ifølge anklageskr­iftet, påstod, at han var blevet bestjålet og ikke kunne komme hjem, hvis ikke hun lånte ham penge.

Det forventes, at der falder dom i sagen 14. december, og indtil da skal han sidde varetaegts­faengslet.

jnf@eb.dk; stes@eb.dk

Klaus Aarsholm i 2012, hvor Ekstra Bladet var med til at afsløre ham i datingfusk.

 ?? FOTO: JAKOB JØRGENSEN ??
FOTO: JAKOB JØRGENSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark