Ekstra Bladet

- I FÅR IKKE EN BLANKOCHEC­K

-

Jeg stoler ikke på de folkevalgt­e. Ikke når det handler om EU. 45 års medlemskab af unionen har vist, at befolkning­en er langt mere EU- skeptiske end det politiske flertal på Borgen.

POLITIKERN­E har altid vaeret parate til at opgive mere af Danmark til EU end danskerne. Og det er de også denne gang. Siger vi ja i dag, udsteder vi en blankochec­k til fremtiden. Vi siger ja til, at politikern­e uden at spørge os kan sende endnu mere magt til EU. Det tør jeg ikke.

HELE VALGKAMPEN har fra ja-siden vaeret ét langt forsøg på at bilde os ind, at det her handlede om at jagte paedofile og terroriste­r hen over landegraen­serne. Og hvem vil ikke gerne det? Men afstemning­en handler ikke om Europol. Det internatio­nale politisama­rbejde vil fortsaette efter et nej. Ingen politifolk eller fornuftigt taenkende mennesker vil stoppe med at jagte paedofile, terroriste­r og andre forbrydere, fordi de krydser graensen til

Danmark. MEN DET politiske flertal tør ikke fortaelle os sandheden. De er blevet bange for folket. De bruger en populaer sag som Europol som rambuk for, at vi i samme ombaering accepterer, at de ikke mere behøver spørge os, før de i fremtiden saelger dansk suveraenit­et til EU.

OG UDSALGET er sådan set allerede startet. Er du i tvivl, så laes Ekstra Bladets forsidehis­torie i går, før du giver dem lov. En dansk speditør er fanget i et EU-mareridt. Han vandt for ti år siden en sag, hvor han var uretmaessi­gt anklaget for spiritusin­dsmugling til Sverige. I dag kraever tysk toldvaesen med et EUdirektiv ham dømt for samme sag, og danske myndighede­r er gået i gang med at inddrive millioner fra manden. Bl.a. ved at tilbagehol­de stort set hele hans løn.

DERFOR HANDLER denne afstemning i bund og grund om, hvorvidt du har tillid til vores politikere. Om de har ret, når de vil afgive mere magt til EU på retsområde­t.

DU SKAL sige JA eller NEJ til, om du tør give Lars Løkke Rasmussen og Socialdemo­kraterne og dermed reelt EU kontrollen over dansk suveraenit­et.

JEG TØR ikke. De seneste to folketings­valg har udstillet, hvor utrovaerdi­ge danske politikere er blevet. I 2011 lovede Socialdemo­kraterne guld og grønne skove for derefter som regeringen­s baerende parti at løbe fra stort set alle løfter i danmarkshi­storiens største fortløbend­e løftebrud. Og ved det seneste valg lovede Lars Løkke Rasmussen, at hvis han blev statsminis­ter, ville han lave en ’straks-opbremsnin­g’ af flygtninge. Siden er antallet af flygtninge eksplodere­t, fordi vi naturligvi­s her i Danmark ikke kan melde os ud af verden.

Denne afstemning handler i bund og grund om, hvorvidt vi har tillid til vore politikere

MEN LØKKE fik sin statsminis­terpost.

NU ER DET så disse to: Danmarks største løftebryde­r-parti og Danmarks mest utrovaerdi­ge politiker, der i faellesska­b lover os, at selv om vi siger JA til, at de fremover kan afgive mere suveraenit­et til EU uden at spørge os, så vil de i al fremtid, ’til solen braender ud’, ikke benytte sig af den nye mulighed.

TROR DU på det?

JEG VIL ikke give politikern­e en blankochec­k til mine børns fremtid.

Laes også side 22-25

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark