Ekstra Bladet

Faren begik selvmord

-

Jacob Dalgaards opvækst var – fuldstændi­g som i ’ Matador’ – præget af en opvækst med en stærk, men ikke altid tilstedevæ­rende far.

Han var søn af journalist­en Poul Dalgaard, der som en af meget få journalist­er har vundet Cavling- prisen to gange.

Første gang var sammen med kollegaen Anders Nørgaard i 1949, hvor de for ’ Socialdemo­kraten’ afslørede sortbørsha­ndleren Svend Aage Hasselstrø­m, der var kendt som ’ Edderkoppe­n’. Senere blev historien om afsløringe­n til DR- serien ’ Edderkoppe­n’ med Jakob Cedergren i hovedrolle­n.

16 år senere – i 1965 – vandt han atter den fornemme journalist- pris, mens han arbejdede for Ekstra Bladet, hvor han afslørede københavns­ke bolighajer.

’ Mit livs ven’

Ekstra Bladets journalist Karen Thisted havde i mange år kontor ved siden af Poul Dalgaard.

– Han var mit livs ven, fortæller hun.

I sin bog ’ Så skal der leves’ har hun dedikeret et kapitel til ’ Dalle’, som Poul Dalgaard blev kaldt. Her fortæller hun om hans liv, men også om hans tragiske selvmord i Irland i 1987.

– Poul Dalgaard var en vild mand med et kæmpe ta- lent. Jeg var i 30’ erne, da jeg mødte Poul Dalgaard, og han var den helt store stjerne i dansk journalist­ik. Vi har desværre ikke hans type længere, siger hun og fortæller, at han ikke gjorde det til en hemmelighe­d, at han var maniodepre­ssiv.

Ødelagde ægteskaber

Som så mange andre journalist­er på den tid drak han tæt – og så arbejdede han ikke fra 8 til 16.

– Han gik ikke hjem, når han arbejdede, og derfor ødelagde han også sine ægteskaber og forholdet til sine børn. Men børnene elskede ham og forgudede ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark