Ekstra Bladet

Hjemmegåen­de husmødre skal anerkendes

- KICKI SØS BENGTSEN kicki@ eb.dk

Hun er den ene halvdel af parret, som er blandt de rigeste i verden, og bør vel derfor ikke have mange bekymringe­r om familiens indkomst.

Alligevel vælger Bill Gates’ kone, Melinda Gates, at råbe vagt i gevær over, at det i de fleste tilfælde ender med at være kvinden, der skal sige farvel eller delvist farvel til arbejdsmar­kedet og lønnen, når familien skal passes.

– Der er et misforhold i mængden af tid, som kvinder bruger på ulønnet arbejde sammenlign­et med mænd. Hvis vi ikke snakker om, hvordan det berøver kvinder deres potentiale, så ser vi ikke rigtig på problemet, siger Melinda Gates til Telegraph.

Melinda Gates tager fat på emnet i et åbent brev, som Gates- parret har kaldt ’ More Time’, hvilket er en hentydning til, at kvinderne fortsætter med at påtage sig mere og mere ulønnet arbejde, uden der bliver sat pris på det.

– Vi kan måske føje ti billioner til bruttonati­onalproduk­tet ved at kigge på det ulønnede arbejde, der foregår i hjemmet, og så faktisk kalde det, hvad er; arbejde. For mig giver det ingen mening, at vi er i 2016 og stadig ikke kalder det ’ arbejde’, lyder det fra Melinda Gates.

Til spørgsmåle­t om, hvorvidt hendes stenrige husbond Bill Gates så tager sin del af ansvaret i husholdnin­gen, er svaret klart.

– Han er ikke ligefrem den store kok, men han er virkelig god til at tage opvasken, fortæller Melinda Gates til Telegraph.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark