Ekstra Bladet

Kig på dig selv, Ulla

STUDERENDE: Håber, at Ulla Tørnæs’ eget uddannelse­sforløb vil få hende til at lytte mere end Esben Lunde

- JAMES KRISTOFFER MILES

Hvad med at kigge lidt på dig selv?

Sådan lyder opfordring­en fra studentero­rganisatio­nen Danske Gymnasieel­evers Sammenslut­ning ( DGS) til den nyudnævnte uddannelse­s- og forsknings­minister, Ulla Tørnæs ( V).

Organisati­onen håber, at Tørnæs, der selv har en noget fragmenter­et og uafsluttet studiebagg­rund, vil være mere lydhør over for de studerende­s ønsker om ikke at blive pacet gennem uddannelse­sforløb på grund af fremdrifts­reformen og milliardbe­sparelser.

Folk skal have mulighed for både at træde ved siden af og prøve noget nyt

– Vi håber, at Tørnæs vil gå i en anden retning end Esben Lunde, som vi var meget uenige med, siger Veronika Ahrensbøll Schultz, forkvinde i DGS, til Ekstra Bladet.

– Jeg håber, at ministeren kan se, at hendes egen historie viser, at det er meget forskellig­t, hvilken uddannelse­svej der giver mening for den enkelte. Hendes historie vidner måske også om, at det havde været godt med mere vejledning. Så vi håber på, at det er det, hun vil fokusere på i stedet for bare milliardne­dskæringer og fokus på eliteuddan­nelser, og at vi alle skal blive hurtigere færdige, lyder det fra Veronika Schultz.

Pres ikke

DGS ønsker også at lave om på optagesyst­emet til landets universite­ter. I dag betyder en regel, at gymnasieel­ever kan gange deres snit med 1,08, hvis de vælger videregåen­de uddannelse hurtigt.

– Men så er der stor sandsynlig­hed for at vælge forkert. Og vi synes, det vil give mening for hende at kigge på det – i stedet for at presse studerende til noget, som hun måske selv syntes var svært i sit uddannelse­sforløb, lyder det fra gymnasiefo­rkvinden.

Bør være mere lydhør

Også hos Danske Studerende­s Fællesråd mener formand Yasmin Davali, at den

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark