Ekstra Bladet

HA- OG BANDIDOS-PENS

KLUBPRAESI­DENT SAD 14 ÅR I FAENGSEL: Gamle medlemmer fra rockerklub­ber mødes i mc-klub på landet – politiet holder øje

- METTE FLECKNER SUNE FISCHER FOTO: PER RASMUSSEN

Flere af dem er gamle rockere fra Hells Angels og Bandidos. De har rygmaerker og samles om motorcykle­r. Men om Outsider’s MC Afield i Hårlev ved Køge ligefrem er en del af den tohjulede underverde­n, er ikke helt til at fastslå.

Ikke desto mindre holder politiet et øje med mc-klubben, der hidtil har vaeret ukendt i den store offentligh­ed.

– Vi kender til dem og giver dem den opmaerksom­hed, vi giver andre i rockerband­emiljøet, siger vicepoliti­inspektør Jakob Olsen fra central efterforsk­ning i Midt og Vestsjaell­ands Politi.

– Betragter I det som en rockerklub?

– Ja, men i rockermilj­øet er der himmelvid forskel på aktørerne. Vi laegger den politimaes­sige indsats efter, om der er tegn på kriminelle aktivitete­r eller ej, siger han, uden at han vil uddybe, hvad politiets opfattelse p.t. er af Outsider’s i forhold til kriminalit­et.

Ikke Guds bedste børn

Outsider’s har indvillige­t i at svare på spørgsmål fra Ekstra Bladet – dels pr. telefon, men også under et møde i deres klublokale­r, hvis naermeste naboer er en svinestald og en gylletank.

– Vi er ikke Guds bedste børn, men vi traeder ikke nogen over taeerne, hvis de ikke traeder os over taeerne, lyder det flere gange fra praesident­en, det tidligere Hells Angels-medlem, kaldet ’Bokser-Tommy’, der, som navnet antyder, har en fortid som amatørboks­er.

13 ud 16 ind

Outsider’s Afield er en gammel klub, der har vaeret slået sammen med andre mcklubber. I 2014 genoptog gamle medlemmer af Outsider’s faellesska­bet, men sidste år ’røg 13 mand ud og 16 kom ind’, ifølge ’BokserTomm­y’.

– Det var blevet en kaffeklub for folk med hvide sokker i sandalerne. Så der blev ryddet op, siger han, uden han vil saette antal på medlemmer nu.

’Faetter’, der også er gammel HA’er, siger, at Outsider’s er en selvstaend­ig klub med egne maerker på vesten og med et godt forhold til andre klubber. De kalder sig selv for bikere med et staerkt broderskab. Det handler om motorcykle­r, men ikke nødvendigv­is af maerket Harley.

Som det er kendt fra de store rockerklub­ber, skal klubbens medlemmer hjaelpe økonomisk, hvis en ’bror’ sidder i faengsel.

– Hvad er jeres syn på kriminalit­et?

– Hvis man kommer op og slås i byen og stikker en ned for at forsvare sig, er det o.k. med mig. Men man skal ikke lave noget som at slå gamle koner ned eller hjemmerøve­rier, siger Tommy.

’Faetter’ understreg­er, at de i Outsider’s er imod salg og brug af hårde stoffer.:

– Vi har set mange gode folk gå ned på den konto, siger han og understreg­er, at der i Outsider’s ikke foregår kriminalit­et i klub-regi.

Vi blander os ikke

– Hvad medlemmer laver i deres fritid, kan man ikke altid vaere herre over, siger han.

– Hvordan er jeres forhold til Hells Angels og Bandidos?

– Vi har kørsler med dem, og flere af dem var med til vores nostalgi-traef. Men vi blander os ikke i deres ting, og de blander sig ikke i vores, siger Tommy.

– Hvorfor stoppede du selv i Hells Angels?

– Jeg havde nogle personlige grunde, men jeg har ikke noget udestående med dem, lyder svaret.

– Hvad er største forskel på at vaere medlem af Outsider’s og Hells Angels?

– Vi ved nu, hvad vi ikke skal gøre, som vi har prøvet i andre klubber, lyder det lidt kryptiske svar, og Tommy vil da heller ikke uddybe, da Ekstra Bladet spørger ind til det.

– Hvad er jeres forhold til politiet?

– De kredser lidt. De var også forbi, da vi holdt fest og registrere­de folk. Men de passer bare deres arbejde, siger Tommy, og ’Faetter’ mener, at politiet ’bare lige skal laere Outsider’s at kende’.

Følg reglerne eller skrid

Som i Hells Angels og Bandidos er der et hierarki i Outsider’s – man er først prospect, siden medlem. Og man kan få sparket ud omgående, hvis man ikke følger broderskab­ets regler som på marken i Hårlev blandt andet handler om ikke at tage af kassen, ikke lave hjemmerøve­rier og ikke gå i seng med konen til en anden i klubben.

For ’Faetter’ er det vigtigt at fortaelle, at folk i Outsider’s som udgangspun­kt har fast arbejde. Selv siger den tidligere HA’er, at han er maskinarbe­jder.

Men noget tyder på, at reglerne kan gradbøjes. For da Ekstra Bladet går den 46-årige praesident, ’Bokser Tommy’, på klingen om hans arbejde, er svaret:

– Jeg har papir på, at jeg ikke må arbejde. Jeg får pension og er erklaeret skør. Det er, hvad man får ud af 14 år i spjaeldet. MONDAY 25. APRIL 2016

Det var blevet en kaffeklub for folk med hvide sokker i sandalerne fleck@eb.dk; fish@eb.dk

Fra et besøg i Outsider’s lokaler. Et lille udpluk af klubbens folk stiller op til fotografer­ing. De praesenter­er sig selv som fra venstre Jesper, (en hemmelig person som ikke vil vise ansigt), Frederik, Tommy, ’Krøyer’, ’Per And’, Thorbjørn og ’Mureren’.

 ??  ?? Stadig plads til en kop kaffe
Stadig plads til en kop kaffe

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark