Ekstra Bladet

KOLD DUKKERT FOR SVØMMEIKON Fik stjålet medaljer fra OL og VM

Susanne Nielsson har haft indbrud i sit hus

- KARSTEN GØTTLER TORBEN RASK FOTO: ANITA GRAVERSEN kag@eb.dk; trl@eb.dk

Der er åbenbart gået sport i at stjaele medaljer fra sportsstje­rner.

For nylig mistede den tidligere fodboldspi­ller Morten Bruun sin medalje fra landsholde­ts EM-sejr i 1992 efter et indbrud i privaten.

Og nu fortaeller en af dansk svømnings til dato største navne, Susanne Nielsson, at hun for et par uger siden mistede nogle af sine kaereste minder fra en stor karriere på topplan. Det skete under et indbrud i hendes hjem i Ebeltoft.

Tyven har jo ikke noget af bruge dem til, men for mig er det et stort tab

– Jeg er virkelig ked af, at de medaljer er forsvundet. Tyven har jo ikke noget af bruge dem til, men for mig er det et stort tab, fordi de ud over at have en stor affektions­vaerdi også er frugten af 15 års hårdt arbejde og satsning på at nå til tops i internatio­nal svømning.

Der er tale om en bronzemeda­lje fra OL i Moskva i 1980, en bronzemeda­lje fra VM i Berlin 1978 og en sølvmedalj­e fra EM i Sverige i 1977 samt dagbladet BT’s haederspri­s BT Guld fra 1978.

– Medaljerne lå i et par skuffer, som tyven endevendte under indbruddet. 55-årige Susanne Nielsson havde sin stjernetid sidst i 70’erne og begyndelse­n af 80’erne, hvor hun høstede medaljer ved både OL, VM og EM. Nu har en indbrudsty­v hugget medaljesam­lingen.

Der er også forsvundet andre ting, så det er svaert at sige, om medaljerne var det, tyven gik efter. Men tanken er da naerliggen­de.

I kontakt med OL

Den i dag 55-årige eks-svømmer er til daglig bestyrer og bademester i Grenå Idraetscen­ters Svømmehal.

– Efter råd fra forsikring­sselskabet har jeg vaeret i kontakt med OL’s medaljekon­tor i London for at få et

skøn over medaljens faktiske vaerdi.

– De fortaeller, at OL-medaljer åbenbart er i høj kurs. Flere sportsfolk har selv sat deres medaljer til salg, men der er også en del på det sorte marked, som rent faktisk er tyvekoster.

Hun appellerer til, at personer, som får tilbud om disse svømmeklen­odier fra sidst i 1970’erne og 1980, giver deres viden til politiet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark