Ekstra Bladet

MF for S skifter til Alternativ­et

- PER MATHIESSEN KRISTIAN B. LARSEN pma@eb.dk; kbl@eb.dk

Det socialdemo­kratiske folketings­medlem Pernille Schnoor skifter efter blot ti måneder på Christians­borg til Uffe Elbaeks Alternativ­et.

– Jeg er ikke enig i politikken, som partiet på Christians­borg fører. Jeg havde håbet, at Mette Frederikse­n ville dreje partiet over i en mere humanistis­k retning, men det er bare ikke sket, siger hun til Ritzau.

– Jeg savner simpelt hen noget mere humanisme i partiet. Det er ikke noget, jeg bare lige har fundet på. Men da Bjarne Corydon i sin tid sagde, at konkurrenc­estaten skulle erstatte velfaerdss­taten, taenkte jeg, at det ikke var et menneskesy­n, jeg var enig i.

Pernille Schnoor er valgt Nordsjaell­ands Storkreds og har efter valget ikke spillet nogen synderlig fremtraede­nde rolle i partiet. I lighed med de øvrige nyvalgte har hun eksempelvi­s endnu ikke fået et ordførersk­ab.

Hendes partifaell­e Rasmus Stoklund Holm-Nielsen, der selv stillede op for Socialdemo­kraterne ved valget i samme kreds, skriver bl.a. på Facebook:

’De vaelgere i Nordsjaell­ands Storkreds, som stemte på PS i den tro, at hun var socialdemo­krat, svigtes nu. Når politikere gør som PS, gambler de med tilliden til Folkestyre­t ...’

Hun blev ikke lokket

Med Pernille Schnoors skifte fortsaette­r Alternativ­ets strandhugs­t hos de etablerede partier. Det er blot en måned siden, at tidligere minister Pernille Schnoor fik 3811 personlige stemmer ved valget sidste år. Manu Sareen forlod de radikale til fordel for Uffe Elbaeks glade flok.

Hos Alternativ­et tager politisk ordfører Rasmus Nordqvist imod hende med kyshånd.

– Vi skal have Pernille ind i gruppen, og hun skal laere arbejdet i Alternativ­et at kende. Vi skal nu finde en rolle til hende, og hvordan vi gør brug af de ekstra haender, så vi byder hende hjertelig velkommen.

– Hvad siger det om Alternativ­et, at I kan lokke en socialdemo­krat over?

– Vi har ikke lokket nogen, men blev blot kontaktet af Pernille, efter hun havde haft nogle grundige overvejels­er. Vi har jo tidligere fået folk fra Venstre og SF, og det tyder da på, at folk er med på vores tvaergåend­e politiske projekt og dermed klar til forandring.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark