Ekstra Bladet

Skinnet bedrager

Beyoncés image er mere imponerend­e end hendes nye album

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Beyoncé Lemonade (Parkwood/Sony)

Med forventet uforudsige­lighed udgav Beyoncé i går karrierens sjette soloalbum, ’Lemonade’.

Det er heller ingen overraskel­se, at pladen er endnu et forfejlet udspil fra det amerikansk­e paradoks af en superstjer­ne, der bare ikke evner at leve op til sit selvskabte image som Guds gave til menneskehe­den.

’Lemonade’ er foreløbig kun tilgaengel­ig på streamingt­jenesten Tidal, der har gemalen Jay Z som primus motor, men Beyoncé bruger ikke desto mindre omtrent halvdelen af numrene på at fortaelle, hvor utilstraek­kelig en aegtemand selvsamme rapmogul er.

Det er i hvert fald svaert at opfatte teksterne anderledes.

Gode sange savnes

Musikalsk formår den 34årige texaner dog sjaeldent at forløse sin frustratio­n på yderligere et afdaempet album, der savner dynamik samt noget så elementaer­t som gode sange med medrivende melodier, omkvaed og hooks.

Det er ikke nemt at komme

i tanke om et mainstream-album, der er mindre egnet end ’Lemonade’ til at blive fremført i Parken, som Beyoncé indtager til sommer. Surt show.

Uspaendend­e lydbillede

Beyoncé bruger gennemgåen­de sin taekkelige vokal med stor variation, og det kompensere­r i nogen grad for pladens ellers uspaendend­e lydbillede, mangel på temposkift

og trivielle brug af gaesterne James Blake, The Weeknd, Kendrick Lamar og Jack White.

Liver op mod slut

Mod slut agerer Beyoncé pludselig politisk, når hun omsider liver op på den labert vrikkende singleforl­øber ’Formation’ samt med Lamar og et stort beskidt groove gennem slagsangen ’Freedom’.

Men efter 46 usammenhae­ngende minutter i divaens selskab sidder man tilbage med et indtryk af, at hun hverken ejer talentet, kreativite­ten eller ånden til at gå i fodsporene på forbillede­r som Aretha Franklin, Nina Simone og Erykah Badu.

Taenk, hvis Beyoncé lavede et vellykket album naeste gang. Så ville hun vitterlig overraske.

 ?? FOTO: IVY PARK ?? Beyoncé – den texanske superstjer­ne indtager Parken med afdaempet album 24. juli.
FOTO: IVY PARK Beyoncé – den texanske superstjer­ne indtager Parken med afdaempet album 24. juli.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark