Ekstra Bladet

EN ANGRENDE SYNDER

-

VORES udenrigsmi­nister, Kristian Jensen, betegner sig selv som glødende EU-tilhaenger.

Derfor kan det virke overrasken­de, at han i Berlingske i går langede voldsomt ud efter hele EUsystemet, som han karakteris­erer som alt for ’vildtvokse­nde’.

– DER SKAL VAERE mindre indblandin­g i landenes sociale systemer og mindre indblandin­g i landenes kulturelle forhold og mere respekt for, at landene selv kan vaelge deres vej. Sådan at der er noget magt, vi traekker hjem til Danmark fra Bruxelles, lød det fra Jensen, hvis kritik er blevet modtaget med stor begejstrin­g af Dansk Folkeparti.

MEN, MEN, MEN. Der bør spises brød til. Vi tvivler staerkt på, at udenrigsmi­nisteren for alvor ønsker EU staekket ud over, at andre landes borgere skal holde nallerne fra vores børnecheck­s. Han har i hvert fald ikke vist det i praksis.

Grunden til, at Kristian Jensen pludselig optraeder i rollen som EU-kritiker, er simpel politisk nødvendigh­ed. HAN VED udmaerket, hvilken vej vinden blaeser. Vaelgerne har gang på gang – senest ved folkeafste­mningen om afskaffels­e af retsforbeh­oldet – udtrykt mistillid til hele fundamente­t. Det, der er skabt, er ikke borgernes, men politikern­es EU.

Med en enorm magt og et gigantisk bureaukrat­i samlet i Bruxelles har EU udviklet sig til et overstatsl­igt monster, som bestemmer hovedparte­n af lovgivning­en i de enkelte medlemslan­de.

MEN NÅR DET virkelig gaelder, udstiller monsteret sin impotens. Vi så det under finanskris­en og ser det med flygtninge­strømmen, der er vaeltet ind over Europa.

EU-Kommission­en følger haendervri­dende, hvordan landene hver isaer beskytter sig med graensebom­me og pigtråd. En beslutning om at fordele 120.000 syriske flygtninge udstiller magtesløsh­eden: Kun omkring 1000 er blevet fordelt!

Vi tvivler staerkt på, at Kristian Jensen ønsker EU staekket

DERFOR HÅBER man, at massiv bestikkels­e kan få tyrkerne til at klare problemet for EU. Hvor ynkeligt.

Kun få danskere ønsker at traede ud af faellesska­bet, men rigtig mange ønsker mindre EU. En vigtig test om fremtiden kommer 23. juni, hvor briterne skal svare ja eller nej.

UDFALDET AF den afstemning vil smitte af på Danmark, og det forsøger Kristian Jensen at tage højde for. Men han virker ikke overbevise­nde i rollen som angrende synder.

 ?? FOTO: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO ?? Kristian Jensen vrider haender.
FOTO: MIRIAM DALSGAARD/POLFOTO Kristian Jensen vrider haender.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark