Ekstra Bladet

Gode råd til unge kvinder KVAJEBAJER

- BENT FALBERT

DET ER LYKKEDES Regionshos­pital Herning at finde et område, der ikke hidtil er undersøgt. Det er det derefter omgående blevet. Jeg taler om den mulige sammenhaen­g mellem unge kvinders fysiske aktivitet – og udviklinge­n af depressive symptomer i den tidlige voksenalde­r. Verden har ventet på resultatet.

1589 KVINDER af årgang 1989 er blevet udspurgt om, hvor meget de bevaegede sig i de senere teenageår, samt om deres mentale helbred. Selv om journalist­er i reglen er til fals for enhver undersøgel­se, har det ikke vaeret

nemt at komme af med denne her i pressen. Kristeligt Dagblad har dog forbarmet sig over hospitalet i Herning, som man ellers aldrig hører fra. Det ligger trods alt i bibelbaelt­et.

JEG BEHØVER naesten ikke at skrive om resultatet. Det går selvsagt ud på, at unge damer, der ikke rører sig ret meget, løber en større risiko for at udvikle depression­er i 20’erne, end de piger,

der okser rundt i motionscen­tre eller sportsklub­ber.

Jeg kan spare Regionssyg­ehus Herning for en supplerend­e undersøgel­se af, om fedme kan taenkes at

spille en rolle for udvikling af depression hos den del af de unge piger, der sidder stille og propper sig med flødebolle­r og flaeskeste­g. Svaret er ja. For jeg kan uden at spørge 1589 unge damer forsikre, at overvaegt i dén grad kan udvikle mindrevaer­dsfølelse og depression. Så ved I dét i Herning!

MENS JEG ER i gang, kan jeg spare landets adfaerdsfo­rskere for en analyse af, hvordan unge damer kan undgå at blive ’misbrugt’, som de selv kalder det, ved at få billeder af deres nøgne krop sendt rundt på internette­t. Undertiden endda i form af videooptag­elser af seksuelle situatione­r.

Jeg har set og hørt talrige journalist­er udtrykke afsky for faenomenet, laegge ansigtet i forargede folder og under et interview signalere dyb medfølelse med de ’misbrugte’ pigebørn.

JEG UNDRER MIG over, at ingen af dem har haft åndsnaerva­erelse til at bruge min enkle opskrift på, hvordan elendighed­en kan afvaerges. Den kommer her: Kaere unge damer. Hvad med at sige nej til at blive fotografer­et i disse situatione­r? Så er der ikke noget foto at sende videre.

 ??  ?? Kvajebajer­en må leveres af de unge damer, som lader sig fotografer­e i intime situatione­r. Men de får også cigaren – som tak for dumheden!
Kvajebajer­en må leveres af de unge damer, som lader sig fotografer­e i intime situatione­r. Men de får også cigaren – som tak for dumheden!
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark