Ekstra Bladet

NYHEDER SIDSTE WOLFSBURG-

I ØKONOMISK KOMPENSATI­ON: I denne uge kan Nicklas Bendtner få en aftale på plads med Bundesliga-klubben, og han får formentlig 12-15 mio. kr. for at rive kontrakten i stykker

- MADS GLENN WEHLAST

Efter 25 dage uden traening med de snart forhenvaer­ende holdkammer­ater i Wolfsburg naermer tiden sig for en afgørelse for Nicklas Bendtners fremtid.

Ifølge Ekstra Bladets tyske pressekild­er er det sandsynlig­t, at der i denne uge traeffes beslutning om Wolfsburg og Nicklas Bendtner skilles – 14 måneder før kontrakten reelt udløber.

Wolfsburg ønskede Champions League-kvartfinal­erne mod Real Madrid overstået, før Bendtner-sagen definitivt kan lukkes ned.

Men det kommer ikke til at ske uden økonomisk kompensati­on til den kontrovers­ielle angriber, der underskrev en treårig aftale i august 2014.

31. oktober scorede han sit seneste og sidste mål for Wolfsburg i 2-1-sejren over Bayer Leverkusen.

Nu scorer han en milliongev­inst, når hans mellemmand, Ivan Marko Benes, får forhandlet ophørsafta­len på plads med sportschef Klaus Allofs.

Tyske pressekild­er taler om en kompensati­on i omegnen 12-15 mio. kr. til danskeren, der altså har udsigt til at blive belønnet økonomisk på trods af, at han ikke evnede at tilpasse sig reglerne i den tyske klub. Ingen fodboldsul­t – Ét af problemern­e med Nicklas er, at jeg ikke tror, han har sulten laengere. Han har tjent nok til at klare sig og er ligeglad, om han får en bøde på 16.000 kr. for at komme for sent.

– Når du mister sulten, er det et stort problem som profession­el fodboldspi­ller, siger Ekstra Bladets klummeskri­bent Stig Tøfting, der har en fortid i Bundesliga­en hos både Duisburg og Hamburger SV.

31. marts blev Nicklas Bendtner fritaget for al traening i Wolfsburg efter en periode på to uger, hvor han havde traenet isoleret og alene.

Forud for det har der vaeret flere episoder, hvor cheftraene­r Dieter Hecking har vaeret opgivende over for Bendtners indstillin­g og attitude. Han kom ikke tilbage fra julepausen i den form, cheftraene­ren forventede og derfor fik han også lov at traene alene tilbage i januar.

Hecking og Bendtner blev aldrig det perfekte makkerpar. Ikke mindst fordi angriberen kom til klubben mod Heckings ønske. Da Wolfsburg i august 2014 søgte efter et angrebsalt­ernativ, stod Bendtner slet ikke på hitlisten hos Hecking. Men han blev overtalt til forsøgsord­ningen med den transferfr­ie dansker – stik mod sin vilje. Stig Tøfting

Men Bendtner og den tyske mentalitet blev heller ikke en fornuftig cocktail. Angrebs-bohemen havde fra begyndelse­n svaert ved at indrette sig efter den tyske kaeft, trit og retning-mentalitet. Man møder til tiden, man praesterer alt, hvad man kan på traeningsb­anen. Og så retter man ind til højre, når cheftraene­ren udstikker ordrer.

– Jeg tør godt laegge hovedet på blokken og sige, at Nicklas er helt faerdig i tysk fodbold. Selvfølgel­ig vil alle andre tyske klubber skele til, hvad der er foregået i Wolfsburg, siger Stig Tøfting, der kender alt til den strenge tyske disciplin.

– Jeg har talt med flere tyske kontakter, og de har fortalt mig, at Nicklas virkelig har fået lang snor i Wolfsburg. Han er ikke blevet dårligt behandlet, siger Stig Tøfting.

I den tyske presse er Nicklas Bendtner efterhånde­n blevet en parentes. Som en Wolfsburg-journalist slår fast, er interessen for Nicklas Bendtner på niveauet med amatørhold­ets tredjemålm­and.

Underforst­ået: Nicklas Bendtner er et overstået kapitel i Wolfsburg. Nu venter man blot på en ’fornuftig’ skilsmisse.

Der har vaeret spekulatio­ner, om Bendtner helt uventet kunne få endnu en ny chance i Wolfsburg, hvis Dieter Hecking blev fyret med baggrund i en skuffende saeson. Men Ekstra Bladets tyske pressekild­er afviser, at Dieter Hecking skulle vaere på vej ud. Forstår betaenkeli­gheder Stig Tøfting er af den opfattelse, at Nicklas Bendtner kommer til at skrue ned for fremtidens forventnin­ger til sin kommende arbejdsgiv­er.

– Han skal nok ikke kigge efter en klub i Champions League. Det vil vaere fornuftigt at sigte lidt lavere.

– Hvis jeg var sportschef i en klub, ville jeg også have meget svaert ved at tro, at der ikke fulgte en masse ballade ved at lave en aftale med ham. Hvis jeg kiggede Bendtner i øjnene og spurgte, om han ville yde alt for den her klub, vil han måske svare ja. Men virkelighe­den vil måske vaere en anden, påpeger Stig Tøfting.

Nicklas Bendtner har det meste af tiden, siden han blev fritstille­t for traening, opholdt sig i Danmark. Han har en tilknytnin­g til Protreatme­nt i Dragør, hvor han altid genoptraen­er efter skader hos Thomas Jørgensen, som efterhånde­n har de fleste landsholds­spillere under sine kyndige haender.

Nicklas Bendtners agent, Ivan Marko Benes, har ikke ønsket at udtale sig om sin klients situation. Nicklas Bendtner har udsigt til at blive belønnet økonomisk på trods af, at han ikke evnede at tilpasse sig reglerne i Wolfsburg. POLFOTO MONDAY 25. APRIL 2016

Jeg tør godt laegge hovedet på blokken og sige, at Nicklas er helt faerdig i tysk fodbold mgw@eb.dk

 ??  ?? Godt tilfreds
Godt tilfreds

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark