Ekstra Bladet

Oliver svensk mester

-

Oliver Lauridsen var søndag med til at vinde det svenske mesterskab i ishockey, da hans klub, Frölunda, vandt 5-3 ude over Skellefteå i den femte kamp i finaleseri­en. Resultatet betyder, at Frölunda vinder mesterskab­et med samlet 4-1 i kampe. Team Sky har prøvet at vinde det meste.

Siden begyndelse­n i 2010 har det britiske mandskab vundet Tour de France tre gange og krydret det med med et hav af sejre i mindre etapeløb og endagsløb.

Men én ting mangler: sejr i et af cykelsport­ens fem monumenter – de største af klassikern­e.

Den kunne søndag krydses af mangellist­en, da hollandske Wout Poels var hurtigst i den firemandsg­ruppe, der kort før mål trådte vaek i Liège-Bastogne-Liège.

Valgrens kraefter slap op

I 34. forsøg lykkedes det altså for Team Sky – og det endda i et løb, hvor Poels ikke var blandt forhåndsfa­voritterne.

Alligevel blev han den første hollandske vinder af løbet siden 1988, da han uimodståel­igt holdt Michael Albasini (Orica-GreenEdge), Rui Costa (Lampre-Merida) og Samuel Sanchez (BMC) bag sig på opløbet i Liège-forstaden Ans.

Her var der også et beskedent håb om et godt dansk resultat, da Michael Valgren indtil allersidst­e stigning et par km før mål sad med blandt de 25, der skulle kaempe om sejren.

Danskerens kraefter slap dog op på Rue Naniot, hvor de fire i det afgørende ryk kørte vaek.

Dagen igennem havde La Doyenne, ’Den gamle dame’, som løbet kaldes, budt på isnende koldt vejr. Gennem det østlige Belgien måtte rytterne kaempe sig gennem regn, slud og sne. Ja, faktisk var der så meget sne i området, at løbet blev forkortet til 248 km, da dele af ruten ganske enkelt var for ufremkomme­lig.

Lykkeridde­re

Det holdt dog ikke lykkeridde­re fra at gøre et forsøg.

Dagens udbrud holdt således indtil foden af den legendaris­ke stigning La Redoute, hvor gruppen eksplodere­de, og rytterne blev en efter en inhaleret af feltet med Alejandro Valverdes Movistar som traek-lokomotiv.

Så var der samling ved opstigning­en til Roche-auxFaucons, hvor tempo fra Etixx-QuickStep tog toppen af lysten til at traede vaek.

Det betød, at det var et stort felt, der ramte den naestsidst­e stigning, SaintNicol­as.

Her blev hanerne for alvor åbnet med angreb fra Astana-rytteren Diego Rosa og Ilnur Zakarin (Katusha). De blev hentet på den våde og vanskelige nedkørsel. Og så kunne de ca. 25 mand – inklusive Michael Valgren – afgøre løbet imellem sig på den sidste stigning, den nye Rue Naniot med brosten.

Det udnyttede Wout Poels til at skrive sig ind i historiebø­gerne som den 102. vinder af løbet – og altså den første Sky-rytter øverst på podiet i et af cykelsport­ens fem monumental­e klassikere.