Ekstra Bladet

SUPERLIGA EN STOR FOR 2 1

I MATCHVINDE­REN: – Det har vaeret en frustreren­de tid, men jeg er glad for at få

- MADS GLENN WEHLAST

0-1 Danny Olsen (3), 1-1 Kamil Wilczek (32), 2-1 Kamil Wilczek (72) ------------------------------ Han har ikke vaeret Auri Skarbalius’ førstevalg. Da Thomas Frank stoppede 9. marts, valgte han i den efterfølge­nde kamp at spille med Johan Elmander som topangribe­r.

Siden har Brøndby spillet fem kampe, hvor enten Teemu Pukki eller Elmander har vaeret førstevalg­et. Indtil søndag, hvor AGF var modstander­en. Her valgte den midlertidi­ge Brøndbytra­ener at spille med to angribere.

Kamil Wilczek fik chancen ved siden af Teemu Pukki. Og polakken kvitterede for tilliden. Dobbelt målscorer og matchvinde­r. En speciel evne Nu har han startet inde tre gange siden ankomsten, og i to tilfaelde er han blevet matchvinde­r. Det skete også i forårsprem­ieren, hvor han scorede det enlige mål mod Hobro.

Man fornaermer ikke Kamil Wilczek ved at sige, han ikke er en stor teknisk boldbegave­lse. Hans første berøring er ofte også den sidste. Men han evner altså at stå de rigtige steder. Og det er en ganske speciel kunst på en fodboldban­e, når man er angriber og er købt for at score mål.

Ingen af scoringern­e mod AGF var spektakula­ere eller smukke. Det ene rammer ham på haelen og snyder Steffen Rasmussen, mens det andet blev scoret taet under mål. Et enkelt mål.

– Det her var ikke min bedste kamp. Jeg følte ikke, jeg fandt rytmen i spillet, siger Kamil Wilczek, der stadig ikke kan kommuniker­e med sine holdkammer­ater. Han taler kun polsk og udtalte sig gennem en tolk. Matchvinde­ren fortsatte: – Det har vaeret en hård og frustreren­de tid at sidde udenfor. Jeg har kaempet hver dag på traeningsb­anen for at få chancen. Så det er en stor forløsning for mig at score to mål, selv om det ikke var de kønneste mål. Men de taeller lige meget og beviser forhåbentl­igt, jeg hører til på holdet. Det vigtigste for mig er ikke, hvordan målene scores, men at få den ind over stregen, forklarer Kamil Wilczek. Kaemper for pladsen Det er ikke meget, Wilczek deltager i det opbyggende spil ude på banen. Han er ikke den store kombinatio­nsspiller, der spiller et-to med flere holdkammer­ater, og siden løber i position. Han er mere den udpraegede boksspille­r, der befinder sig i feltet og viser skarpheden på de åbne og løse chancer.

– Nu vil jeg kaempe hele ugen for at spille naeste kamp. Men det er naturligvi­s traenerens valg, siger Kamil Wilczek, der også glaedede sig over hyldesten og anerkendel­sen fra klubbens fans på Sydsiden.

Auri Skarbalius traf en rigtig beslutning ved at spille med Wilczek, der i vinter kom fra italienske Carpi oven på et efterår med begraenset spilletid. Thomas Frank var indstillet på at spille ham i form, men da han stoppede, røg Wilczek også af holdet.

– Wilczek er en type, der laver mange mål. De to mål han scorer mod AGF, kalder vi rigtige angribermå­l. Jeg er meget tilfreds med målene og hans store arbejdsind­sats, siger Brøndby-traeneren.

Han var tilfreds med sejren over AGF. Specielt spillernes evne til at rejse sig oven på maveplaske­ren mod FC København i onsdags, hvor pladsen i pokalfinal­en forduftede.

– Jeg er tilfreds med indsatsen og indstillin­gen. I perioder kan vi godt spille lidt hurtigere. Det vigtigste er dog, at vi fik sejren, fastslår Auri Skarbalius. MONDAY 25. APRIL 2016

Det vigtigste for mig er ikke, hvordan målene scores, men at få den ind over stregen Nu vil jeg kaempe hele ugen for at spille naeste kamp. Men det er naturligvi­s traenerens valg mgw@eb.dk

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark