Ekstra Bladet

MOTORSPORT VINDERINST­INKT

I

-

Også lillesøste­r Millie fik ønsket Kevin held og lykke – og fik en varm hilsen igen. på, at tiden var uofficiel. Senere meddelte løbsdirekt­ør Peter Elgaard dog til TV2 Sport, at forsøget var godkendt i tiden 1.05,22.

– Der gik koks i systemet, fordi jeg kørte laengere tid end planlagt. Banen blev bedre og bedre, så jeg havde ikke lyst til at stoppe, sagde Kevin Magnussen til TV2 Sport, da forsøget var godkendt.

Da han var faerdig bag rattet, var han gladest for bare at vaere tilbage:

– Det var sjovt, og jeg nød at vaere tilbage på Jyllandsri­ngen igen. Det var fedt. Det er hyggeligt at komme herover og køre lidt, sagde Magnussen, da han efter en halv snes omgange krøb ud af bilen.

På forhånd havde han ifølge arrangører­ne takket nej til enhver forespørgs­el fra pressen, og han stillede heller ikke op til formelle møder med fansene, men rettigheds­haver TV2 fik et interview og lod kolleger fra den skrevne presse lytte med.

Sindssygt fedt

– Det var vådt, og det var lidt svaert at få varme i daekkene, men jeg fik godt greb til sidst. Det var sindssygt fedt at køre foran de danske motorsport­sfans her på Jyllandsri­ngen, sagde Kevin Magnussen, som efter nogle omgange kørte i pit og fik sin stab til at skifte til tørvejrsda­ek, og det var det skifte, der i sidste ende banede vejen for super-tiden.

Før han for sidste gang kørte i pit, lavede han til aere for de tusinder af tilskuere en ’doughnut’ på den ene langside – en køreteknis­k opvisning med braendt gummi og cirkelrund­e brandmaerk­er på kørebanen. Normalt fører den slags en straf med sig, men Magnussen slap vist for tiltale.

– Det er fantastisk at maerke den støtte, der er i Danmark til mig og Formel 1. Folk er glade og fortaeller, at de er begyndt at stå tidligt op (for at følge med, når Magnussen kører, red.), sagde Magnussen.

– Det her er som at komme tilbage til rødderne, men jeg vil faktisk sige, at da jeg i sin tid kørte her i Formel Ford, var der sindssygt stor opbakning, MONDAY 25. APRIL 2016 fordi min fars fans også støttede op om mig.

Vildt dejligt at se

– Det er dejligt at se, hvor stor interesse, der er for motorsport i Danmark. DTC er tydeligvis tilbage på det niveau, vi så for år tilbage. Det er helt vildt dejligt at se, sagde Kevin Magnussen.

Før rekordfors­øget blev han krammet af sin lillesøste­r Millie og ønsket held og lykke, mens kaeresten Louise holdt afstand til racerkører­en og venligt takkede nej til et interview. Magnussen og kaeresten ønskede heller ikke at stille op til foto sammen til Ekstra Bladet, da de omgivet af fans forlod Jyllandsri­ngen.

ask@eb.dk

 ??  ?? 2013 i en Aquilla CR1-Chevrolet.
Få havde forventnin­g om, at det rent faktisk skulle lykkes Magnussen at saette ny rekord på den våde bane, men ikke desto mindre gav den populaere kører den alt, hvad den kunne traekke – og var snublende naer faktisk...
2013 i en Aquilla CR1-Chevrolet. Få havde forventnin­g om, at det rent faktisk skulle lykkes Magnussen at saette ny rekord på den våde bane, men ikke desto mindre gav den populaere kører den alt, hvad den kunne traekke – og var snublende naer faktisk...
 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ??
FOTO: ANITA GRAVERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark