Ekstra Bladet

SUPERLIGAE­N VENTER MEN ...

1. DIVISION MANGE SPØRGSMÅLS­TEGN: Horsens har 1. divisions bedste angriber, men endnu ved ingen, hvor han spiller naeste saeson

- Gisle@eb.dk

– Han er så god, at han skal spille i Superligae­n, og jeg håber, at det bliver for os, siger Horsens’ traener Bo Henriksen om sin islandske angriber, Kjartan Finnbogaso­n.

– Jeg har sagt, at jeg vil fokusere 100 procent på denne saeson med Horsens, og så må vi se. Men bliver jeg ved med lave mål, så skal det nok komme noget, sagde Finnbogaso­n efter den målløse topkamp i Lyngby.

Udgik med forstraekn­ing

Det var ikke i det opgør, at den farlige afslutter solgte sig selv til noget bedre end Horsens.

Han brugte de fleste af sine kraefter på at løbe efter Lyngby-spillerne. Ikke en eneste mulighed kom Finnbogaso­n frem til i den chancefatt­ige kamp, hvor begge hold ramte traevaerke­t én enkelt gang i 2. halvleg, og hvor Horsens havde mest grund til at vaere tilfredse med det uafgjorte resultat.

– Det er fint at få ét point her. Det er et svaert sted at spille, og det ser godt ud for os. Nu handler det om at gøre arbejdet faerdigt, sagde den lange islaending, der ikke

selv fik lov at gøre arbejdet faerdigt på Lyngby Stadion.

Et par minutter før tid udgik han med en lille forstaerkn­ing i højre baglår.

– Det er første gang i mit liv, at jeg har fået sådan en skade. Vi har spillet tre kampe på en uge, og den måde, vi spiller på, kan godt gøre ondt på kroppen.

– Jeg håber det bedste. Vi har fem kampe tilbage, og jeg vil gøre alt for at blive

hurtigt klar, sagde Finnbogaso­n til Ekstra Bladet efter at have fået behandling på briksen i omklaednin­gsrummet.

Skal spille i Superligae­n

Horsens succesopsk­rift i denne saeson består af raekkens bedste defensiv, hårdt arbejde, god organisati­on – og så farlige Finnbogaso­n på toppen.

15 gange har islaending­en scoret for østjyderne, der har otte point ned til lokalrival­erne Vejle på den fjerdeplad­s, der ikke giver Superliga-adgang.

Naestmest scorende Horsens-spiller står noteret for tre scoringer, så der er ikke noget at sige til, at Bo Henriksen håber, at ’den gule fare’ kan overtale Finnbogaso­n til at skrive under på en ny aftale.

– Han er så god, at han skal spille i Superligae­n, og jeg håber, at det bliver for os. Havde han fået bare én chance i dag, så havde han også lavet en pind.

– Han er bare så dygtig en afslutter, sagde Horsens-traeneren og kaldte det urealistis­k med en kontraktfo­rlaengelse med Finnbogaso­n, hvis Superligae­n – mod forventnin­g – skulle glippe.

Økonomien er i det hele taget ikke laengere til de store kontrakter i Horsens, men Finnbogaso­n og familie befinder sig godt i byen, og det kan blive den lokale klubs held.

– Siden jeg kom til Danmark for to år siden, har det vaeret min målsaetnin­g at spille i Superligae­n. Så det håber jeg selvfølgel­ig på i naeste saeson – og jeg håber, at det bliver i Horsens, lød det fra 1. divisionst­opscoreren, der med sin klub er taet på Superligae­n og faktisk heller ikke er så forfaerdel­ig langt fra en plads i den islandske EM-trup.

Siden jeg kom til Danmark for to år siden, har det vaeret min målsaetnin­g at spille i Superligae­n. Så det håber jeg selvfølgel­ig på i naeste saeson

 ?? FOTO: PHILIP DAVALI ??
FOTO: PHILIP DAVALI

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark