Ekstra Bladet

Så klar er de til Superligae­n

-

De kongeblå står efter alt at dømme over for en større udskiftnin­g i spillertru­ppen. Det er i hvert fald nødvendigt, hvis de skal kunne begå sig i Superligae­n. Spørgsmåle­t er så bare, om der er økonomi til at finde de påkraevede forstaerkn­inger.

Traener David Nielsen har et rigtig godt og solidt 1. divisionsh­old med dygtige 1. divisionss­pillere, men springet til Superligae­n virker for stort for flere af dem.

Defensiven vil de få vanskeligt ved at stå imod i den bedste raekke, selv om den retfaerdig­vis løste opgaven godt i topkampen mod Horsens.

Savnet af David Boysen er markant, og hverken Frederik Gytkjaer eller lille, hurtige Jeppe Kjaer ligner angribere, der kommer til at score ret mange mål i Superligae­n.

Lyngby vil gerne spille fodbold og har domineret kampene i 1. division, men i Superligae­n vil de få svaert ved at føre den spillestil ud i livet. Det bliver en travl sommer for David Nielsen og co. Østjyderne har den bedste defensiv i 1. division og blot lukket 23 mål ind. Målmand Nicklas Dannevang, der med et par fine redninger sørgede for point i Lyngby, har holdt buret rent 16 gange, og Bubacarr Sanneh er raekkens muligvis bedste forsvarer.

Horsens kan på ingen måde siges at spille sprudlende, men Bo Henriksens mandskab arbejder i bedste Henriksen-ånd stenhårdt og er velorganis­eret. Det er 4-4-2 med vaegt på at stå godt.

På dødbolde har ’den gule fare’ vaeret farlig i denne saeson, og det var ganske symptomati­sk, at én af de to chancer, som de kom frem til mod Lyngby, kom efter et langt indkast.

Horsens virker ikke til at have noget imod, at modstander­en har bolden mest. Det var tilfaeldet i Lyngby, og det vil også blive tilfaeldet i Superligae­n. Så på den front vil østjyderne vaere ganske godt rustede til det, der venter dem.

Spørgsmåle­t er så, om offensiven er staerk nok til at score de fornødne mål. Alt står og falder med den islandske ligatopsco­rer Kjartan Finnbogaso­n, og boksangrib­eren kan forsvinde efter denne saeson. Og hvad gør Horsens så?

gisle

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark