Ekstra Bladet

Velkommen til festen

-

sig voldsomt disse år. Der FOLKESKOLE­N FORANDRER er sket store omvaeltnin­ger, siden vi voksne selv gik i skole. Men en ting kan man heldigvis altid regne med: At over 20.000 drenge og piger glaeder sig til at spille med i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld-turnering. At kaempe for skolens aere er for de fleste den største fodboldopl­evelse, de nogen sinde prøver. Jeg er så heldig at få lov at opleve det hver dag, når jeg kører Danmark tyndt for at se kampe fra Skagen til Falster og alt midt imellem. Det er en fryd at vaere med til, de unge elsker hvert et øjeblik.

altid i top. Der parkeres meget UNDERHOLDN­INGEN ER få busser i forsvarene, det er bare frem over banen og mod mål. Dem fra naboskolen skal have taesk, og det skal kunne maerkes. Håneretten er vigtigere end medaljer. Så det bliver til nogle store sejre. I år er den største røvfuld på 26-0. Men her er det mest fascineren­de, at begge hold slutter af med smil over hele ansigtet og kampen ender paent i midtercirk­len med uddeling af fidusbamse­r og en snak om kampen. Fairplay og glaeden ved bare at spille fodbold med sine kammerater foran hele skolen som tilskuere opvejer alt.

NÅR JEG FORTAELLER folk, hvad jeg laver til hverdag, så sker der altid det samme. De går straks i gang med at fortaelle om deres egen tid på skoleholde­t, selv om det både er 20 og 30 år siden. Det varmer i mit hjerte at vide, at vi på Ekstra Bladet siden 1961 har givet over 600.000 spillere chancen for minder som disse. Plus de utallige tilskuere, som med trommer, bannere og horn bakker op om deres helte.

er det blevet til før finalerne. Faktisk var 8786 MÅL det ti faerre før den sidste semifinale, men Frederiksb­org Byskole smadrede sig til slutkampen med en 10-0 sejr – og så i verdens største skoleturne­ring. Gå endelig ikke glip af det hold, der ikke kan undgå at vaere favoritter. Drengens kamp ligner umiddelbar­t en mere taet affaere. Laes alt om de fire hold på de følgende sider.

GANG, der spilles finale for drengene, pigerne DET ER 54. kom først til lidt senere. Holdene har spillet otte-ni kampe for at nå Odense, så de kender hinanden ud og ind. Finalerne er kronen på vaerket i en saeson, som startede med den første runde tilbage i starten af skoleåret. Nu mangler der kun den sidste forhindrin­g, så kan de to vinderhold få lov at løfte det mest eftertragt­ede trofae af alle for unge fodboldspi­llere: Vandrepoka­lerne i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Taberne vil vaere skuffede, sådan skal det vaere. Men ikke ret laenge, for de har fået en på opleveren. Det samme har alle dem, der har tabt på vejen.

helt vildt til kick-off og festen i Odense. JEG GLAEDER MIG Kom med på stadion, og vaer med, eller følg de spaendende opgør live på ekstrablad­et.dk.

Dem fra naboskolen skal have taesk, og det skal kunne maerkes. Håneretten er vigtigere end medaljer

Åge Hareide under landskampe­n mod Island i marts i år.

 ?? FOTO: JENS DRESLING FOTO: ANDERS V. LARSEN ??
FOTO: JENS DRESLING FOTO: ANDERS V. LARSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark