Ekstra Bladet

Åge Hareide på tribunen

Bredden er vigtig for talentudvi­klingen, mener nordmanden

-

Danmark har fået en landstraen­er, som elsker at komme rundt i landet. Man kan finde Åge Hareide på de danske stadioner uge efter uge, og torsdag 28. april vil han også vaere at finde ved finalerne i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Nordmanden glaeder sig til at se de sidste fire hold ud af et felt ud på 1381, som stillede til start. Det er vigtigt for den danske landstraen­er, som mener, at bredde og talentudvi­kling går hånd i hånd.

– Bredden er vigtig for talentudvi­klingen, og talentudvi­klingen er vigtig for bredden. Det hører sammen. Jo flere vi får til at spille fodbold, jo bedre bliver vi også til at udvikle talenter.

Hareide råder i sit virke som landstraen­er også over flere profiler, som har spillet med i turneringe­n. Blandt andre Michael Krohn-Dehli, Daniel Agger, Christian Eriksen og Andreas Christense­n.

Forsøgt i Norge

Jeg forsøgte faktisk at tage konceptet med til Norge. Jeg talte meget med det norske fodboldfor­bund om det

Hareide er glad for turneringe­n, som han også stiftede bekendtska­b med, da han var i Danmark for 15 år siden i traenersae­det for Brøndby.

– Jeg forsøgte faktisk at tage konceptet med til Norge. Jeg talte meget med det norske fodboldfor­bund om det, men vi har et alt for stort land, hvor det er svaert at organisere, siger landstraen­eren og understreg­er vigtighede­n af, at han og DBU er til stede ved finalearra­ngementet.

Skolefodbo­ld er smil

Der er heller ingen tvivl hos Hareide. Ekstra Bladet Skolefodbo­ld er også glade, unge mennesker. Han glaeder sig til at vaere en del af festen i Odense.

– Jeg glaeder mig til at se glade piger og drenge, der spiller fodbold og har et smil på laeben. Det er en fin afveksling til skolearbej­de og godt at kunne få spillet skolefodbo­ld. DBU og jeg er meget, meget glade for, at Ekstra Bladet engagerer sig i det.

Åge Hareide vil stå for overraekke­lsen af både vandrepoka­len efter pigernes og drengenes finale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark