Ekstra Bladet

Gårdejeren

Med hårdt arbejde og et enormt løbepensum styrer Mathias Virkelyst slagets gang fra midtbanen

-

’Gårdejeren’ i kontrol på midtbanen, hvor han er Borupgårds­kolens dynamo.

Han er motoren i maskinrumm­et. Bølgebryde­r og angrebssta­rter. Mathias ’Gårdejeren’ Virkelyst er en vigtig brik på Borupgårds­kolens midtbane, hvor han boltrer sig mellem felterne og er med til at diktere spillet. I semifinale­n blev han den helt store helt, da han med få minutter tilbage af den forlaenged­e spilletid sendte et direkte frispark i nettet og dermed sikrede finaleplad­sen.

– Jeg vidste, at vi havde et godt hold med gode spillere, men det er der også andre, der har. Men nu er vi i finalen, og jeg har haft troen på det hele vejen igennem. Det er virkelig en drøm, der går i

opfyldelse, fortaeller Mathias om den eftertragt­ede finaleplad­s.

Den hårdtarbej­dende midtbanema­nd er reflektere­t og fodboldklo­g. Han ser tit tingene i spillet ske, inden de sker. Han er hverken højtråbend­e eller med store armbevaege­lser, men går forrest på sin helt egen måde på grønsvaere­n.

Skilleveje­n

Borupgårds­kolen har en bred trup og brugte 25 spillere i deres ti kampe. Det vidner om god bredde, men drengene fra Snekkerste­n har også haft problemer undervejs. To gange straffespa­rkskonkurr­ence og to gange forlaenget spilletid har de vaeret ude i, men alligevel klaret skaerene, selv om der undervejs i turneringe­n er scoret hele 15 mål mod dem. Mathias taenker tilbage på en helt saerlig 3-3kamp som skilleveje­n, hvor Borupgård-drengene begyndte Staerk forsvarssp­iller der også er god med bolden. Kan føre bolden frem og saette angreb i gang. Del af en solid duo med Asmus Agergaard. at drømme stort.

Mod nabobyens børn fra Grydemoses­kolen i Espergaerd­e var Borupgård-drengene nede i saekken og bagud 3-0 ved pausen. Men de formåede at vende det til 3-3 og efterfølge­nde sejr på straffespa­rk.

– Det var en speciel kamp. Jeg tror, det var der, vi fandt ud af, at vi jo godt kan det her. Kampen var mod nabobyen, så alle kendte hinanden. Super fedt, at vi kom tilbage. Jeg tror, det var skilleveje­n.

Ikke de største

Drengene fra Snekkerste­n er ikke de største rent fysisk. Når pasningssp fungerer for de Bo vaere en stor hold. Deres sm kan driv ethver

Det er nogle store drenge, så vi skal ikke satse på en fysisk kamp. Vi skal spille rundt om dem i stedet for at tage duellerne

Holdet har mange spillere med fra 7. klasse, som alligevel imponerer. Flere gange har de vaeret oppe mod mandskaber, der er langt større og staerkere end dem selv. Men det har de et modsvar til: lynhurtig boldomgang langs graesset.

Når de spiller sig sådan ud, er de svaere at få kuglen fra igen. Derfor bliver spillet langs jorden også opskriften i finalen mod de fysisk staerke drenge fra Karensmind­eskolen.

– Vi skal finde en kamp frem som i semifinale­n, hvor vi har en staerk defensiv og spiller vores spil. Det er nogle store drenge, så vi skal ikke satse på en fysisk kamp. Vi skal spille rundt om dem i stedet for at tage duellerne.

Men så har Mathias og holdkammer­aterne heller ikke noget problem med at vaere underdogs igen i finalen.

– Jeg tror, at når modstander­ne ser os i finalen, taenker de, at den kører de hjem. Men det gør de ikke. Det er ekstra fedt at vinde, når man er underdog, slutter Mathias.

 ?? FOTO: HENRIK SCHOU ??
FOTO: HENRIK SCHOU
 ?? FOTO: HENRIK SCHOU ??
FOTO: HENRIK SCHOU
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark