Ekstra Bladet

Urboen Josefine Funch er hurtig, driblestae­rk og yderst målfarlig med 23 mål i fire kampe

SKOLEFODBO­LD

-

Josefine ’Turboen’ Funch driver gaek med forsvaret i semifinale­n, hvor hun scorede otte mål i 10-sejren. De når ikke at se hende, så er hun vaek igen. Sådan har det vaeret for Josefine Funchs modstander­e i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Øgenavnet ’Turboen’ er ikke kommet ud af ingenting. Hun har de rappeste fødder i landet og er ikke bange for at bruge dem. ’Turboen’ kan saette en modstander bare på sin fart, men er også teknisk dygtig og driblestae­rk.

– Der skal vaere plads til nogle skaeve typer, der laver lidt fis og ballade og nogle tuneller inde på banen. Den del kan jeg godt lide. Der skal også vaere laekre detaljer i pigefodbol­d, fortaeller Josefine med et af sine utallige smil i hele ansigtet.

Hun er en af dem, der gør fodbold sevaerdigt. En slags kvindelig Messi. Hun går meget op i, at fodbold skal vaere sjovt at se på, og den del sørger hun i hvert fald selv for. Tilskuerne kommer aldrig til at kede sig, når de ser Frederiksb­org Byskole spille.

Med højre og venstre

Hun sparker med begge ben, som er et udslag af utallige timers traening. I semifinale­n, da hun scorede otte kasser i 10-0-sejren, var det både med højre og venstre. Det er der meget få 15-årige piger, der kan. Det giver hende en kaempe fordel i forhold til sine modspiller­e.

Den lynhurtige angriber Landsholds­aksen med Josefine Sofie Bredgaard, Funch, Kamilla Simonsen Karlsen, og Silje Thea Brich er hen simpelt niveauer over alle andre. Bredgaard Funch og kan afgøre kampe egen på hånd med ’Styrmand Karlsen’ bag sig. er også en god taktiker med en fremragend­e spilforstå­else. Derfor er offensiven hendes gesjaeft. I pausesnakk­ene og i optakterne får hun altid lov til at komme med sit syn på sagerne.

– Jeg har meget erfaring, fordi jeg spiller U17 DM og kender meget til spillet. Hvis der er noget, der ikke fungerer, har jeg en plan for, hvordan vi får det til at spille.

Men hun spiller ikke blot klubfodbol­d i Hillerød. Hun er også en del af det danske U16-landshold, hvor hun fik debut i rødt og hvidt i efteråret og nu noteret for to landskampe med en scoring. Der er slet ikke noget, der kan måle sig med at traekke den trøje over hovedet for Josefine Funch.

– Det er kulminatio­nen på alt det, man har kaempet for, siden man var helt lille.

Det er kulminatio­nen på alt det, man har kaempet for, siden man var helt lille

I små rum

I finalen skal Frederiksb­org Byskole op mod Ungdomssko­len Ry. ’Turboen’ skal derfor forsøge at drible uden om Johanne ’Masken’ Søndergaar­d. Det bliver alfa og omega for Hillerød-pigerne, at de kan få spillet langs graesset til at flyde, som det gjorde i semifinale­n. Isaer de centimeter-praecise aflevering­er på kanten af det farlige mellem Josefine Funch og Sofie Bredgaard er dødsensfar­lige for alle forsvar. De skal også forsøge at udnytte bagrummet og få Ry-spillerne ud at løbe.

– Vores possession­sfodbold skal fungere. Vi skal spille i små områder og kunne vende spillet. Hvis de har et dygtigt forsvar, skal vi bare skyde udefra. Det kan vi sagtens.

Ud og løbe

Det har hun ret i. Det viste ’Turboen’ i hvert fald selv i semifinale­n, da hun hamrede bolden op i den ene krog efter nogle laekre driblinger foran feltet. ’Masken’ er god til at placere sig og kommer med meget fysik, så ’Turboen’ skal ikke gå for meget i duellerne. I stedet skal hun have hende ud og løbe og forsøge at holde sit iltre temperamen­t nede. Hvis det lykkes, ser forsvaret kun hendes altid flagrende hestehale.

 ?? FOTO: HENRIK SCHOU ??
FOTO: HENRIK SCHOU
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark