Ekstra Bladet

DE EVIGE RIVALER BASKET

FCM I FINALEN: Den udbraendte og stressramt­e landsholds­spiller Louise Burgaard er staerkt skydende og ramte plet fire gange i traek – men hun bliver fortsat holdt i isolation

- JAN KJELDTOFT

det sagt, at det her er den bedste måde, vi gør det på, i forhold til hende. Og vi kan jo se, det fungerer.

– Er det en beslutning, I har truffet – eller hun selv?

– ALLE omkring Burgaard er enige om det. Men det er jo også sådan, at når nogen ikke har det supergodt, så må andre lige udenfor traeffe beslutning­er for én, og det har vi hjulpet hende med.

– Hvor godt har hun det nu?

– Jamen, hun har det fint, og hun er glad og tilfreds – når vi traener, siger Helle Thomsen.

Louise Burgaard har altid givet meget af sig selv. Nu er tiden inde til en fuldt forståelig time-out – til gengaeld venter nu (endelig) to spaendende slutspilsk­ampe, når FCM søndag tager imod Team Esbjerg og skaertorsd­ag runder saesonen af med den afgørende guldkamp på vestkysten.

– Det er vel de to rigtige hold, der går i finalen nu?

– Mjoeh, det synes jeg. Vi har vaeret lidt svingende i løbet af året, vi har haft bump på vejen, hvor Esbjerg har vaeret mere suveraene og vinder grundspill­et sikkert og fortjent. Men vi rammer et fint niveau nu.

– Hvordan ser du jeres chance?

– Jeg tror, det kan blive en målmandsdu­el (Sabine Englert stod med en redningspr­ocent på over 50!), men jeg tror, det kan blive spaendende. – Hvem har presset på sig? – Det synes jeg klart, de har. Vi har mødt Esbjerg fire gange i saesonen og tabt stort i Super Cup, den første ligakamp, inden vi slog dem i pokalen – og tabte hjemme i ligaen. Jeg vil ikke underspill­e, men når det gaelder favorit-vaerdighed, må de tage den. Sådan var det faktisk også sidste år.

– Hvor I så tog titlen alligevel!

– Jo jo, men det er jo ikke anderledes, end at vi kan tage til Silkeborg som favoritter. Men dem tabte vi sgu da til!

Jubelen er naesten ubeskrivel­ig. Louise Burgaards ansigt flaekker i søndagens bredeste smil, og flertallet af de 2415 tilskuere i arenaen her i ulve-distriktet klapper euforisk og taktfast.

De ved bedre end de fleste, hvad det betyder for landsholds­spilleren ENDELIG at ramme plet.

Efter den sikre 29-20 sejr over Viborg – og FCM’s indtog i DM-finalen – løber Louise Burgaard af for sig selv på gangen foran omklaednin­gsrummet.

30 meter – frem og tilbage. Resten af holdet ordner den del af gamet inde i spillehall­en,

inden de stiller op til holdfoto med adskillige ungdomshol­d, chatter med kaerester, familie og venner – eller giver interviews.

Men ikke Louise Burgaard. Hun er buret inde!

Overbevise­nde sejr

FC Midtjyllan­d har ellers lige basket de evige rivaler fra Viborg overbevise­nde. Louise Burgaard får nogle minutter i første halvleg. Skyder tre gange uden bonus. Et hug i blokken, et flaek på stangen og et konge-studs kombineret med svag berøring af målvogter Rikke Poulsens tekstiler, og bolden suser over mål.

Venstrehån­ds-flaekkeren var helt ude af drift et par måneder oven på VM i december. Slidt af et hårdt program med landshold, liga og Champions League kostede en sygemeldin­g på grund af udbraendth­ed og stress.

Nu er hun fysisk ved at vaere der igen.

Da Louise Burgaard bliver sendt på banen igen efter tre kvarter, hamrer hun fire kugler usvigeligt sikkert ind bag Rikke Poulsen. I traek! FCM-scoringern­e nummer 19, 20, 21 og 22. Og laeg så lige en fornuftig assist oveni.

Lukket ned

Det er her omkring, smilet for alvor vinder sit returløb i den blot 23-årige landsholds­spillers ansigt. Og blandt tilskuerne.

Uden for banen er der lagt en benhård taktik og et mindre

jerntaeppe omkring spilleren.

– Jeg er selvfølgel­ig glad på hendes vegne, men sådan her ser jeg hende jo til hverdag – sådan traener hun. Jeg er specielt glad for at se, at der er mange, der byder ind – at vi kan skifte rundt på folk, så vi kommer gennem en semifinale mod et fysisk staerkt hold uden at blive overbelast­et, siger cheftraene­r Helle Thomsen i en mindre, oratorisk undvige-manøvre.

– Taler hun med pressen?

– Nej, Burgaard taler ikke med pressen. Hvis vi åbner for det, ved vi jo godt, at der er 300 journalist­er, der ringer. Og igen! Hun er i en opbygnings­fase, hvor der bliver lagt til hele tiden, så vi har sagt: Der er ingen grund til, at vi belaster hende yderligere. – Mentalt eller fysisk? – Narj, det er selvfølgel­ig også fysisk – men det er isaer det med at komme tilbage. Hun ved, og vi ved, at alle holder øje med hende, og derfor har vi alle omkring hol-

Hun ved, og vi ved, at alle holder øje med hende, og derfor har vi alle omkring holdet sagt, at det her er den bedste måde, vi gør det på, i forhold til hende

 ??  ??
 ?? FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN ?? Helle Thomsen har succes som traener, og det har intensiver­et jagten på hende.
FOTO: MICHAEL DROST-HANSEN Helle Thomsen har succes som traener, og det har intensiver­et jagten på hende.
 ??  ?? Jubel Der var god grund til jubel i Ikast, da finaleplad­sen blev sikret. Det skete efter en knusende sejr over aerkerival­erne fra Viborg.
Jubel Der var god grund til jubel i Ikast, da finaleplad­sen blev sikret. Det skete efter en knusende sejr over aerkerival­erne fra Viborg.
 ??  ?? Louise Burgaard har efter et meget hektisk og langt program taget en velfortjen­t time-out og deltager kun i spillet på banen.
Louise Burgaard har efter et meget hektisk og langt program taget en velfortjen­t time-out og deltager kun i spillet på banen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark