Ekstra Bladet

Plaget bydel: Bande tog magten

-

Det er saerligt bebyggelse­n Bøgeparken – en del af Vollmose – der senest har vaeret plaget af bandens aktivitete­r. Det skete, efter at banden igennem flere måneder var i konflikt med Hells Angels.

En konflikt, der har ulmet laenge, og som i august atter brød ud efter to episoder, hvor blandt andet en tysk HA’er blev såret af skud i benet på en tankstatio­n.

Med rockerlove­n i hånden lukkede politiet både det lokale HA-klubhus og Black Armys ditto.

Kilder med indsigt i miljøet fortaeller, hvordan Black Army derefter lavede et uofficielt bandemødes­ted i en lejlighed i Bøgeparken.

Visiterede tilfaeldig­e

I december-udgaven af magasinet Boligen var der fokus på udsatte boligområd­er. Og her blev problemern­e i Vollsmose omtalt.

Blandt andet blev det beskrevet, hvordan boligselsk­abet Civicas medarbejde­re var utrygge ved at passe deres arbejde, og at beboerne ikke turde anmelde kriminalit­et.

Det fremgik af artiklen, at Black Army førte kontrol med, hvem der kom i området, og at bandens medlemmer også visiterede tilfaeldig­e.

– Jeg oplever Bøgeparken som et indianerre­servat, hvor der ligger en ring om, og som Black Army betragter som deres område, sagde Jens Pilholm, direktør i Civica, til magasinet.

Pillede kamera ned

– De unge i banden passer folk op for at høre deres aerinde i området, sagde direktøren, der endvidere beskrev, hvordan en af hans medarbejde­re, der var kørende i bil, blev tvunget ind til siden af en anden bil med fire Black Army-figurer i.

Civica-medarbejde­ren var på vej ud for at opsaette videooverv­ågning.

– Men det mente bandefolke­ne ikke var nødvendigt, sagde direktøren, der yderligere beskrev, at bandemedle­mmerne pillede videooverv­ågningen ned.

– For at vi ikke skal vaere i tvivl om, hvem der piller vores video-overvågnin­g ned, så efterlader Black Army klistermae­rker, så vi i Civica kan se, hvem der bestemmer i området, sagde direktøren.

I forbindels­e med artiklen lovede politidire­ktøren, at de ville oppriorite­re indsatsen i området.

 ?? FOTO: NICOLAI BRIX ?? I august stod Black Army-folk bag et skyderi ved en tankstatio­n i Odense. Her blev en tysk HA’er ramt i benet.
FOTO: NICOLAI BRIX I august stod Black Army-folk bag et skyderi ved en tankstatio­n i Odense. Her blev en tysk HA’er ramt i benet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark