Ekstra Bladet

TRUMPS TORDENTALE

Hold på hat og briller

- JACOB HØNGAARD JENSEN jaje@eb.dk

– I dag overfører vi ikke blot magten fra den ene administra­tion til den anden. Vi overfører magten fra Washington D.C. og giver den tilbage til jer – folket.

Fredag fik amerikaner­ne deres 45. praesident. Donald J. Trump dundrede en tordentale mod det amerikansk­e folk i sin første tale som verdens mest magtfulde mand.

Ingen var efterladt i tvivl om, at fra nu af handler det om USA og det amerikansk­e folk. Og kun USA.

I sin tale lod han forstå, at de etablerede, eliten og den politiske elite indtil nu kun har beskyttet sig selv og ikke det amerikansk­e folk.

– Deres sejre, har ikke vaeret jeres sejre. Deres triumfer, har ikke vaeret jeres triumfer.

Advarer verdenen

Og mens de har fejret i vores nations hovedstad, har der kun vaeret lidt at fejre for kaempende familier over alt i vores land, sagde Trump.

Og så kom den helt store advarsel mod resten af verden, som den nye praesident mener har lukreret på USA’s gode vilje og naivitet i alt for lang tid.

– I mange årtier har vi beriget fremmede industrier på bekostning af den amerikansk­e industri. Vi har givet tilskud til haere i andre lande, samtidig med en meget trist udtømning af vores militaer.

– Vi har forsvaret andre nationers graenser, mens vi har naegtet at forsvare vores egen, lød det fra Trump.

Amerika først

Fremover vil alt handle om USA først, lod Trump forstå.

– Fra denne dag og fremover, vil en ny vision styre vores land. Fra denne dag og fremover handler det alene om Amerika først, Amerika først, tordnede Trump.

Graenserne skal beskyttes

Han tilføjede, at enhver beslutning om handel, om skatter, om indvandrin­g, og udenrigs-anliggende­r vil blive gjort til fordel for amerikansk­e arbejdere og amerikansk­e familier.

– Vi skal beskytte vores graenser fra haergen i andre lande, der vil fabrikere vores produkter, stjaele vores virksomhed­er og ødelaegge vores arbejdspla­dser.

Med indsaettel­sen af den ny praesident vågner hele verden i dag op til en ny virkelighe­d.

Vi har forsvaret andre nationers graenser, mens vi har naegtet at forsvare vores egen

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark