Ekstra Bladet

KØBTE BØRNEVOLDT­AEGTER PÅ INTERNETTE­T

70-årig kraeves idømt forvaring for 346 tilfaelde af ’fjernstyre­de’ overgreb og voldtaegte­r på små børn på Filippiner­ne

- PRIVATFOTO

En seks-årig pige brød graedende sammen, da hun blev tvunget til at deltage i gruppesex med en flok andre børn, og en 26-årig mand blev bestilt til at voldtage to piger på ni og ti år.

Det er blot to af 346 rystende forhold af voldtaegte­r og seksuelle overgreb på små børn, som en 70-årig mand nu er tiltalt for at have bestilt og betalt hos bagmaend på Filippiner­ne.

Voldtaegte­rne blev streamet live til den 70-åriges computer hjemme i lejlighede­n i Brøndby, og mens forbrydels­erne skete foran øjnene af ham, kunne han give instrukser til bagmaenden­e om, hvad der skulle ske med børnene.

Voldtaegt for 200 kroner

Prisen for en voldtaegt var 30, 40 eller 50 dollar, cirka 200-350 kr., som den 70-årige, ifølge tiltalen, overførte til Filippiner­ne via betalingst­jenester som PayPal og World Remit.

Sagen mod den 70-årige er den hidtil mest omfattende i Danmark om ’rape on demand’ – voldtaegte­r på bestilling.

Anklager Helene Braedder kraever den 70-årige idømt forvaring på ubestemt tid, når retssagen starter ved retten i Glostrup 28. februar. Der er afsat 41 retsdage, og dommen ventes at falde midt i juni.

Den 70-årige blev anholdt og varetaegts­faengslet for et år siden, og efterforsk­ningen blev meget omfattende. Over 119 sider i anklageskr­iftet bliver de 346 voldtaegte­r og overgreb beskrevet i chokerende detaljer, men politiet har ikke fundet nogen video-optagelser af forbrydels­erne.

Faeldet af elektronis­ke spor

Alt er foregået som live-streaming, men der er så mange elektronis­ke spor på den 70åriges fire computere og fra hans chat med bagmaenden­e på Filippiner­ne på Skype og Messenger, at det ifølge anklagemyn­digheden beviser, hvad der er sket. Han brugte blandt andre chatnavnen­e ’mary.jane75’ og ’van.michaela’.

Også hans pengeoverf­ørsler har kunnet spores, blandt andet via betalingsk­ort. Den 70-årige har erkendt, at han har chattet med personer på Filippiner­ne, men han benaegter, at der er sket seksuelle overgreb på børn.

Mødrene deltog

Ifølge tiltalen bestilte den 70årige sine ’shows’ på chatten, betalte online og fik derefter streamet voldtaegte­r, seksuelle overgreb med red-

Der er tale om en usaedvanli­g grov sag, af et omfang vi ikke tidligere har set i Danmark

skaber, og gruppesex mellem børn eller mellem voksne og børn hjem til Brøndby.

I en raekke tilfaelde var det børnenes egne mødre, der deltog i forbrydels­erne mod deres små døtre og sønner og mod andre børn.

– Der er tale om en usaedvanli­g grov sag, af et omfang vi ikke tidligere har set i Danmark, siger sagens anklager Helene Braedder. En nabo til den paedofilit­iltalte mand betegner ham som stille og flink.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark