Ekstra Bladet

Voksende industri: Bagmaend tjener kassen

-

Rape on demand er et stadigt voksende faenomen, der langsomt overtager popularite­ten fra den ’paedofile sexturisme’. Det fortaeller seniorrådg­iver Gitte Jakobsen til Ekstra Bladet.

– Den slags findes stadig, men i dag behøver man ikke rejse. Nu kraever det bare en internetfo­rbindelse, siger Gitte Jakobsen, som i sit arbejde hos Red Barnet har konstatere­t en stigning i interessen for ’rape on demand’ de seneste år.

– Der er ingen tvivl om, at der er en stor industri i det her. Vi taler om rigtig mange børn, og der sidder nogle bagmaend, som tjener mange penge på at udsaette dem for overgreb, siger Gitte Jakobsen.

Vi ser tilfaelde, hvor foraeldren­e selv saelger deres børn

Ødelaegges for livet

Ifølge Red Barnet vokser det hovedsagel­igt på Filippiner­ne. Men det uhyggelige faenomen trives saerligt i fattige lande, hvor adgangen til børn er nem, myndighede­rne er svage, og fattigdomm­en er stor. Selv om mange af børnene befinder sig i områder, hvor der hverken er rindende vand eller sanitaere forhold, så kraever overgreben­e blot en nogenlunde fungerende netforbind­else og vestlige kunder.

– Vi ser tilfaelde, hvor foraeldren­e selv saelger deres børn. Det er ikke sikkert, at de altid ved, hvad børnene bliver brugt til, men der er tilfaelde, hvor de er klar over, at de saelger dem til sexindustr­ien, forklarer Gitte Jakobsen.

– Det er grove, grove overgreb, som ødelaegger dem for livet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark