Ekstra Bladet

HER ER TULLES PLAN

Med frieriet til Socialdemo­kratiet går DF-formanden efter at styre dansk politik fra midten ENGELL:

- JANUS ØSTERGAARD PER MATHIESSEN jao@eb.dk pma@eb.dk

Umiddelbar­t har Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre ikke meget til faelles.

De er lodret uenige på udlaending­eområdet, og synet på eksempelvi­s pensionsal­der og skattelett­elser er mildest talt også forskellig­t.

Ikke desto mindre er det netop efter radikalt forbillede, at Kristian Thulesen Dahl nu har valgt at gå ind i en utradition­el alliance i dansk politik med Mette Frederikse­n.

Brandvarm alliance

Tulles plan med frierierne til Socialdemo­kraterne er nemlig at placere sig solidt i midten af dansk politik med frihed til at lave aftaler både til højre og venstre i Folketinge­t.

Praecis den position, de radikale har indtaget i årevis. Ikke mindst under Margrethe Vestager, der nok samarbejde­de med de røde partier, som samtidig tog sig den frihed eksempelvi­s at lave en efterløns- og pensionsaf­tale med blå blok.

DF’s gruppeform­and Peter Skaarup bekraefter, at partiet går målrettet efter samme rolle som de radikale.

Og top-kilder i Dansk Folkeparti peger direkte på, at Thulesen Dahl i årevis har drømt om at indtage denne position. Derfor er det netop i dette lys, at den brandvarme alliance med Mette Frederikse­n skal ses.

– Uanset om den ene, anden eller tredje skal vaere statsminis­ter, så skal han vaere en del af spillet. Den gamle radikale rolle – bare i et større format, forklarer en centralt placeret DF’er om Thulesen Dahls plan.

På den måde kan Lars Løkke Rasmussen på ingen måde vide sig sikker på Thulesen Dahls opbakning i vigtige sager, selv Dansk Folkeparti på nuvaerende tidspunkt peger på ham som statsminis­ter.

Det store spørgsmål er, om Løkke også kan stole på Thulesen Dahls opbakning, hvis de traditione­lle blå partier har flertal efter naeste valg?

Ifølge Peter Skaarup, kan Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen dog indtil videre sove trygt om natten.

– Vi peger stadig på en statsminis­terkandida­t fra blå blok ved naeste folketings­valg. Som det er nu, siger han og bekraefter, at det betyder den siddende formand for Venstre.

I DF forklarer top-kilder, at et muligt scenarium er, at partiet ved naeste valg går efter at komme i regering kun med Venstre, og derudover bestraeber sig på at lave aftaler med Socialdemo­kratiet hen over midten.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få et interview med Kristian Thulesen Dahl.

Et muligt scenarium er, at partiet ved naeste valg går efter at komme i regering kun med Venstre, og derudover bestraeber sig på at lave aftaler med Socialdemo­kratiet hen over midten

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Tulles plan med den historiske alliance med Mette Frederikse­n er at placere DF solidt i midten af dansk politik.
FOTO: JENS DRESLING Tulles plan med den historiske alliance med Mette Frederikse­n er at placere DF solidt i midten af dansk politik.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark