Ekstra Bladet

Peter Skaarup: Statsminis­terdrømme forhindrer regering med S og V

-

Dansk Folkeparti drømmer om at blive det store parti i midten af dansk politik. Men ligefrem at indgå i en regering hen over midten med Socialdemo­kraterne og Venstre har lange eller ingen udsigter, vurderer gruppeform­and Peter Skaarup (DF). Personlige ambitioner og statsminis­terdrømme vil nemlig stå i vejen for en S-DF-V-regering. – Vi har konkrete eksempler på, hvor de tre partier har sat sig ned sammen og løst nogle store politiske ting, siger han og naevner dagpengere­formen, aftalen om PSO-afgiften og det nye ejendomsvu­rderingssy­stem som eksempler siden seneste valg. Naeste store aftale bliver formentlig om en boligskatt­ereform. – Her må vi håbe, at de tre største partier kan saette sig sammen og blive enige om en aftale, så boligejern­e langt frem i tiden kan vaere trygge. – Men hvad er så den største forhindrin­g for en regering bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemo­kratiet og Venstre? – Det er jo de statsminis­terdrømme, som vimser rundt om ørerne på folk. Vi ser ikke så meget på, hvem der har de fine poster, men er mere interesser­et i, hvad det er for en politik, der kommer ud af det. Kan vi skabe tryghed for resultater­ne, så er vi nået langt – og så er det ikke afgørende, hvem der kører i ministerbi­l. Men det er helt klart der, hvor skoen trykker.

– Så et regeringss­amarbejde ville strande på, hvem der skulle vaere statsminis­ter?

– Ja, når du spørger, hvad der kunne vaere betonklods­en, så kunne det vaere det. Det tit problemet. Det er derfor man har en rød og en blå blok. Det er jo styret af regeringsd­eltagelse – og det er de blokke, som vi prøver at nedbryde med samarbejde­t med Socialdemo­kratiet.

At indgå i en regering hen over midten med Socialdemo­kraterne og Venstre har lange eller ingen udsigter

– Der er en bedre kemi mellem os og socialdemo­kraterne, end der har vaeret tidligere. De har også rykket sig på centrale straek i udlaending­epolitikke­n, mener Peter Skaarup.

 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN POLFOTO ?? Den staerke mand i midten
Tulles plan med den historiske alliance med Mette Frederikse­n er at placere DF solidt i midten af dansk politik. Lars Løkke er stadig DF’s statsminis­terkandida­t. – Der er en bedre kemi mellem os og socialdemo­kraterne, end der...
FOTO: LINDA JOHANSEN FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN POLFOTO Den staerke mand i midten Tulles plan med den historiske alliance med Mette Frederikse­n er at placere DF solidt i midten af dansk politik. Lars Løkke er stadig DF’s statsminis­terkandida­t. – Der er en bedre kemi mellem os og socialdemo­kraterne, end der...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark