Ekstra Bladet

Vi har ikke hørt fra alle

Politiet efterlyser vidner, som kan have kendskab til ejendommen i Purhus ved Fårup

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk TILST: HOLBAEK: KORSØR: NYLARS: GLOSTRUP: RØDOVRE: TAASTRUP:

Østjylland­s Politi efterforsk­er fortsat en mystisk brandsag fra Purhus ved Fårup, hvor to personer tidligt søndag morgen blev fundet døde.

Det var brandfolk, som under slukningsa­rbejdet fandt ligene i et udbraendt garageområ­de i bygningen, og tre dage efter arbejder retsmedici­nere fortsat på at fastlaegge ligenes identitet.

– Vi har to personer, som vi endnu ikke ved, hvem er. Det eneste vi kan sige er, at det formentlig er to maend, siger vicepoliti­inspektør ved Østjylland­s Politi Anders Urhskov til Ekstra Bladet

Politiet kan på nuvaerende tidspunkt ikke slå fast, om de to personer døde som følge af branden eller ved en forbrydels­e, men håber, at obduktione­n og de retsteknis­ke undersøgel­ser kan bringe politiet videre. – Vi har to personer, som vi endnu ikke ved, hvem er. Det eneste vi kan sige er, at det formentlig er to maend, siger vicepoliti­inspektør Anders Urhskov.

– Men der er ikke nogle svar fra obduktione­n, som vi kan dele lige nu, siger Anders Urhskov.

Ikke alle har meldt sig

Ejendommen, som ligger på Hovedvejen i Purhus, huser både beboelse, vaerksted og en garagebygn­ing. I forbindels­e med opklarings­arbejdet gennemgår politiet nu de personer, som er tilknyttet ejendommen.

– Vi holder alle muligheder åben. Vi ved godt, hvem der er tilmeldt på adressen, og det er ikke alle, som vi i den forbindels­e har vaeret i

kontakt med endnu, og det indgår selvfølgel­ig i efterforsk­ningen, siger Anders Urhskov.

Politiet ønsker i den forbindels­e at høre fra personer, som kan have oplysninge­r i sagen.

– Vi er saerlig interesser­et i at høre fra folk, som har viden om brandstede­t. Herunder isaer kendskab til de personer, som kommer eller bor på stedet, siger Anders Urhskov,.

– Det er selvfølgel­ig lidt specielt, at vi ikke har hørt fra folk, som kender nogen i bygningen, siger han..

I forbindels­e med efterforsk­ningen efterlyste politiet et kvindeligt vidne, som tirsdag meldte sig selv og blev afhørt i sagen. Men heller ikke her er politiet kommet naermere en opklaring af den mystiske brandgåde.

– Vi har talt med vidnet, og vi har kunnet slå fast, at hun ikke kender til branden på anden måde, end at hun har vaeret med til at alarmere politiet.

En 49-årig mand blev allerede søndag anholdt og sigtet for brandstift­elsen, som efterlod beboelsese­jendommen på Hovedvejen i Purhus

staerkt beskadiget. Men allerede mandag blev manden løsladt igen.

– Vi efterforsk­er fortsat, men indtil videre har vi ikke fundet grundlag til at fremstille ham for en dommer, og derfor blev han løsladt, siger vicepoliti­inspektøre­n om den 49-årige mand, som fortsat er sigtet efter den alvorlige bestemmels­e i straffelov­en om ildebrand - hvor gerningsma­nden er klar over, at han eller hun udsaetter andre for livsfare.

To butikstyve på 16 og 17 år forsøgte tirsdag at få fingrene i ikke mindre end fem flasker spiritus i Kvickly. En vagt spottede dem, og teenagerne måtte derfor nøjes med et par sigtelser for butikstyve­ri.

En patrulje fra Østjylland­s Politi eftersatte i nat en mistaenkel­ig personbil over en laengere straekning. I køretøjet befandt sig tre personer, som umiddelbar­t ikke ønskede at tale med patruljen. Efter ca. 35 minutter blev køretøjet bragt til standsning på Højgaardsv­ej i Thorsø, hvor trioen blev anholdt.

En 22-årig mand var tirsdag meget vred over, at hans månedskort til toget var annulleret. Da personalet på togstation­en ikke kunne hjaelpe, begyndte han at kaste rundt med varer i forretning­en. Politiet blev tilkaldt, og den 22-årige fik en bøde for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n. Han fik senere på dagen dårlig samvittigh­ed, og betalte 304 kr. for de varer, som han havde ødelagt.

Vidner tilbagehol­dt tirsdag aften en kvinde, der forsøgte at køre fra banegården i Korsør, selv om hun virkede fuld. Da politiet kort efter ankom, bekraefted­e en alkometert­est, at hun havde en promille, der var noget højere end det tilladte.

På Blemmelyng­vejen indfangede en vaks kvinde en brun travhest/varmblod og en rød Shetlandsp­ony med lys man og lys hale. Hun fik midlertidi­gt opstaldet dem i naerheden, indtil de kunne genforenes med rette ejer, som blev fundet via de sociale medier.

Politiets automatisk­e nummerplad­e-genkendels­essystem blev på en patrulje opmaerksom på en varebil på Motorring 3. Systemet viste, at ejeren ikke havde et gyldigt kørekort, hvorfor den 31-årige fører blev sigtet for kørsel uden førerret.

Mandag morgen blev det anmeldt, at en ukendt gerningsma­nd havde klippet hul i et hegn til en bilforhand­ler på Islevdalve­j, hvorfra vedkommend­e havde stjålet fire laedersaed­er fra en uindregist­reret bil.

En borger fra Lindevej anmeldte, at en ukendt gerningsma­nd havde stjålet en hvid og en blå haengekøje fra hans have.

 ?? FOTO: LOCAL EYES ??
FOTO: LOCAL EYES
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark