Ekstra Bladet

Flemming fik fyreseddel over Facebook

430 MISTER JOBBET HOS SIEMENS

- DITTE O. LYNGE dol@eb.dk

Vinterferi­en fik en brat afslutning, da Flemming tjekkede sin Facebook-profil i går eftermidda­g.

Her kunne han laese, at han og 429 kolleger på Siemens’ vindmøllef­abrik i Engesvang var blevet fyret.

– Jeg synes, det er meget maerkeligt, at man skal laese sådan noget i medierne. Godt nok er jeg på ferie, men de kunne da godt lige have ringet, før de sendte en pressemedd­elelse ud, fortaeller Flemming, der ikke ønsker at få sit efternavn frem.

Nogle timer efter, at nyheden havde ramt landets medier, blev Flemming ringet op af sin chef.

I morgen skal kollegerne mødes i fabrikkens kantine for at høre, hvad fremtiden vil bringe.

Har lige søgt medarbejde­re

– Jeg har ingen idé om, hvad de vil sige. I det hele taget kommer det meget bag på mig, for det er ikke mere end en uge siden, vores afdeling søgte flere medarbejde­re. Det er ikke god planlaegni­ng, kan man sige, lyder det fra Flemming.

Beklagelig­t

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Siemens for at høre, hvorfor man vaelger at fyre 430 medarbejde­re i vinterferi­en, når langt fra alle har mulighed for at vaere til stede,og hvorfor ansatte skal laese nyheden i medierne.

– Vores hensigt har vaeret at informere alle vores medarbejde­re først. Er det ikke sket, er det selvfølgel­ig beklagelig­t, oplyser pressechef i Siemens, Rasmus Windfeld.

Fabrikken lukker helt

Siemens Wind Powers fabrik i Engesvang ved Silkeborg lukker helt. Vingerne på markedet er vokset hurtigere, end fabrikken forudså, så der er ikke nok efterspørg­sel på de vinger, der kan laves i Engesvang. Selv efter lukningen af fabrikken i Engesvang vil Siemens beskaeftig­e 6500 i vindmøllef­orretninge­n i Danmark. Siemens har valgt at fyre samtlige nedarbejde­re på fabrikken i Engesvang ved Silkeborg.

 ?? FOTO: SIEMENS ??
FOTO: SIEMENS
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark