Ekstra Bladet

HUNDELUFTE­R RØG GE

I

- CHRISTIAN KLOSTER c@eb.dk PRIVATFOTO

Kravlede ud på isen for at redde sin hund Et livsfarlig­t drama udspillede sig i går kort før middag i det iskolde vand mellem Amager og den kunstige ø Prøvestene­n.

En mand og hans bedste ven var ude at gå tur, da hunden pludselig stak af og løb ud på den tynde is blot for at falde igennem et stykke ude.

Farligt redningsfo­rsøg

Lastbilcha­ufføren Mikkel Sørensen blev gårsdagens helt, da han tilfaeldig­vis kom kørende over broen ud til øen, da han så hundeejere­n kravle rundt ude på isen i et risikabelt forsøg på at redde det stakkels dyr.

– Han lykkedes faktisk med at få den op, men så faldt de begge gennem isen. De kaempede forgaeves for at komme op. Han lå og råbte hjaeaeaelp – så jeg ringede med det samme 112. I løbet at få minutter kom beredskabe­t på land. De forsøgte at få folk ud på isen, men så kom helikopter­en og trak ham op, siger Mikkel Sørensen, som i mellemtide­n råbte beroligend­e til manden.

Ifølge Mikkel Sørensen blev hunden så forskraekk­et, da helikopter­en efter blot fem minutter kom flyvende, at hunden naermest skød sig selv op af vandet, over isen og ind på land.

Den bliver overdraget til Københavns Politi, som tog sig kaerligt af den, inden den kunne overdrages til sin underafkøl­ede ejer, som var blevet fløjet den ganske korte tur til Rigshospit­alet.

Effektivt

Både politi og Københavns Beredskab kom også hurtigt til stedet, men billeder, som et vidne har sendt til Ekstra Bladet, viser, hvor overlegent hurtig Forsvarets helikopter var sammenlign­et med det redningsma­ndskab, der pjaskede rundt i det kolde vand i et ihaerdigt, men langsomt forsøgte på at nå ud til manden.

 ??  ?? Hurtige og lynhurtige Københavns Ber de overhalet af h
Hurtige og lynhurtige Københavns Ber de overhalet af h
 ??  ?? Mikkel Sørensen ringede 112, da han så den farlige situation i vandet. Han var imponeret over hvor hurtigt redningspe­rsonalet var fremme
Mikkel Sørensen ringede 112, da han så den farlige situation i vandet. Han var imponeret over hvor hurtigt redningspe­rsonalet var fremme

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark