Ekstra Bladet

Ali skriger af smerte om natten

Min søn har det meget dårligt både fysisk og psykisk, siger faren til den 16-årige, som blev overfaldet på Mølleskole­n

- TORBEN RASK – Mener du, at det er samfundets trl@eb.dk

Smertens skrig skaerer sig igennem raekkehuse­t i Ry og direkte ind i hjerterne på far, mor og søskende, når natten falder på. Det er nemlig på det tidspunkt, smerten er størst og bliver naermest ubaerlig for den 16-årige dreng, som for halvanden uge siden blev overfaldet med en molotov-cocktail af fire jaevnaldre­nde skolekamme­rater

Benene, haenderne og lidt af ansigtet er stadig som ét stort, åbent brandsår hos Ali, der blev udskrevet fra Aarhus Universite­tshospital i slutningen af sidste uge. Og det kan isaer maerkes om natten, fortaeller Alis far og 18årige storebror Mohammad Akbari.

– Vi er ofte vågne om natten, fordi Ali skriger af smerte, fortaeller faren tydeligt berørt af sin søns fortvivlen­de situation, efter at drengen blev forbraendt på cirka 30 procent af kroppen.

– Men det hjaelper lidt, når hans storebror Mohammad er ved siden af ham. Så bliver han lidt mere rolig, tilføjer den afghanske far, som har haft besøg af repraesent­anter fra Skanderbor­g Kommune for blandt andet at finde ud af, hvornår Alis yngre søskende – en dreng på ni og en pige på otte år – kan genoptage deres skole- gang på Mølleskole­n.

For dårlig til at tale fremtid

Da Ekstra Bladet onsdag eftermidda­g besøgte familien, havde Ali forinden haft besøg af en hjemmesyge­plejerske, som skiftede hans bandager. En yderst smertefuld proces, som han kun kan udholde med en dosis morfin i kroppen. – Jeg kan ikke sige noget om fremtiden for Ali, for det har han det for dårligt til at kunne tale om, fortaeller Mohammad Akbari, 18-årig storebror til den 16-årige afghanske dreng, som blev overfaldet med en brandbombe.

– Så bliver han søvnig og mere rolig, siger Moham- mad, der går i 3. g på Skan- derborg Gymnasium og bor i Aarhus. I disse dage er han dog hjemme hos familien.

– Jeg kan ikke sige noget om fremtiden for Ali, for det har han det for dårligt til at kunne tale om, men kommunen (Skanderbor­g) har sagt til os, at de fire varetaegts­faengslede

drenge er blevet smidt ud af Mølleskole­n, si- ger faren, som dog helst ser, at familien flytter til en anden kommune efter den grimme oplevelse.

– Men det bestemmer jeg jo ikke alene, tilføjer den 45årige afghaner, der kom til Danmark i 2005, og som ikke ønsker at blive fotografer­et eller naevnt ved navn.

Siden overfaldet har fami- lien ifølge storebror Moham- mad vaeret i 'alarmtilst­and', hver gang det har banket på døren.

– De yngste skal have tid til at komme sig. De har vaeret meget bange og skal stille og roligt hjaelpes tilbage til en almindelig hverdag. Jeg vil til at begynde med følge dem i skole, siger faren.

Mølleskole­n har i alt knap 1.000 elever. Mange af disse har sendt hilsner i sympati med Ali og familien, hvis far er '100 procent sikker på, at overfaldet på hans søn var racistisk motiveret'.

Det har udsagn fra Ali og oplysninge­r fra efterforsk­erne hos Sydøstjyll­ands Politi overbevist ham om.

skyld, at det skete, eller er det drengenes skyld?

– Skolen skulle have håndteret konflikten mellem min søn og de andre drenge på en anden måde. Men det er ikke kun skolens skyld. Alle foraeldre har også et ansvar for, at deres børn bliver opdraget ordentligt.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ??
FOTO: ERNST VAN NORDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark