Ekstra Bladet

Skolen fredet i Ry-sagen

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

Den midtjyske stationsby Ry oplevede i sidste uge, at en 16-årig afghansk dreng blev angrebet af fire jaevnaldre­nde skolekamme­rater, der smed en flaske braendende benzin på ham.

Sagen har siden kørt hos politiet med faengsling af de fire drenge og hospitalsi­ndlaeggels­e af deres offer. Nu har Skanderbor­g Kommune lavet sin egen redegørels­e om de skaebnesva­ngre konflikter på Mølleskole­n.

På et pressemøde i går i byrådssale­n i Skanderbor­g var det dog begraenset, hvad der blev meldt ud af nye ting i sagen, idet der hele tiden blev henvist til den kommunale tavshedspl­igt og den politimaes­sige efterforsk­ning.

Således gled politikere og embedsmaen­d udenom ethvert spørgsmål om det 16årige brandoffer­s omdømme som voldsmand og ballademag­er.

Det centrale i redegørels­en er dog, at skolen har taget de nødvendige skridt, som den burde, i forhold til de konflikter, der har vaeret på skolen.

Og dem har der vaeret mange af på den berørte 9. årgang.

I følge byens borgmester, Jørgen Gaarde (S), har skolen også taget hånd om konflikter­ne.

– Men det gode arbejde har ikke kunnet forhindre det, der skete, forrige mandag, erkendte han på pressemøde­t.

Konstituer­et skoleleder Alma Schack Pedersen havde også svaert at se, at skolen trods massiv kritik har kunnet handle anderledes.

 ??  ?? Ekstra Bladet 8. februar.
Ekstra Bladet 8. februar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark