Ekstra Bladet

Regeringen­s tynde tråd

- Henrik Skov Th. Dahlsvej 5 Esbjerg

Lars Løkkes regering haenger i en tynd tråd. I en meget tynd tråd.

Lars Løkke haenger for enhver pris ved statsminis­termagten. Det er ikke nyt: Det har han altid gjort. Derfor tog han også som absolut nødløsning den konservati­ve formand, Pape, som han hader, ind som justitsmin­ister.

Lille Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, der brød alle valgløfter, kom ind i varmen for at blive udendørs-minister med privatfly med mere. Så er han ude af landet, lyder Løkkes logik.

Men nu er det ved at ramle for lille Løkke. Regeringen går fra nederlag til nederlag. Taxa-forlig, der ulovliggør den triste Ubertaxatj­eneste, der bare vil tage brødet fra aerlige chauffører.

Regeringsp­artiet LA fik en kindhest, der vil noget. Hertil kommer et forsvarsfo­rlig uden om regeringen. Regeringen er rystet – og de seneste meldinger må naermest betragtes som et jordskaelv. Og nu kommer lammeren: Regeringen­s logrende støttepart­i Dansk Folkeparti flirter åbenlyst med Mette Frederikse­ns Socialdemo­krati. De taler sågar om muligt regeringss­amarbejde. Mette og ’Tulle’ sender sågar – på valentinsd­ag – søde blikke.

Dansk Folkeparti og Socialdemo­kratiet har visse tvister – blandt andet EU. Jeg tror, de har fundet sammen, fordi de har fået nok: De er enige om, at det ikke er de fattige – de udstødte her i Danmark – der hver gang skal betale regningen for lettelser i toppen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark