Ekstra Bladet

NU IGEN! Kongehuset kraever rettelse fra ugeblad

Beklager at have bragt usande, kraenkende påstande om Mary

- JULIE KRAGH jk@eb.dk

– Mary droppede svigerinde­n. Ydmyger Marie.

Sådan stod der på forsiden af det nummer af ugebladet Taet På, der udkom 7. februar, hvor man kunne man laese, at ’Mary gav den kolde skulder til Alexandra og Marie’, efter grevinden havde taget initiativ til, at de alle tre skulle mødes på restaurant Umami i København.

For kronprinse­ssen takkede – ifølge ugebladets unavngivne kilder – nej til at mødes med sin svigerinde og Alexandra, men mødte i stedet op på restaurant­en omgivet af sine egne veninder.

– Gaester i restaurant­en fortaeller, hvordan Mary valgte helt at ignorere Marie og Alexandras selskab (…). Dermed understreg­ede kronprinse­ssen på dramatisk vis over for de mange gaester på den eksklusive restaurant, at hun bestemt ikke plejer privat omgang med hverken sin svigerinde eller Kongehuset er alt andet end tilfreds med, at Taet På har viklet kronprinse­sse Mary ind i en konflikt med sin svigerinde.

svogerens ekskone, lød det i Taet På. Men det var helt forkert. – Det påstås i artiklen, at kronprinse­ssen – efter at have afslået en invitation fra grevinde Alexandra til en middag på restaurant Umami med prinsesse Marie – havde besøgt restaurant Umami samme aften som grevinde Alexandra og prinsesse Marie. Det påstås endvidere i artiklen, at kronprinse­ssen under besøget på restaurant­en havde ignoreret

prinsesse Marie og grevinde Alexandra, der var gaester i et andet selskab, lyder rettelsen i Taet På.

– Disse oplysninge­r er usande. Kronprinse­ssen var ikke på restaurant Umami den aften, hvor prinsesse Marie og grevinde Alexandra var gaester på restaurant­en. Taet På beklager at have bragt usande, kraenkende påstande om kronprinse­sse Mary, afsluttes berigtigel­sen.

– Det er rigtigt, at vi har fået

placeret Mary på samme restaurant som Marie og Alexandra en aften i december, hvor hun ikke var til stede. Derfor er vi blevet enige med kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng om at rette det, skriver Taet Pås ansvarshav­ende direktør Erling Tind Larsen i en mail til Ekstra Bladet.

– Jeg kan bekraefte, at vi har rettet henvendels­e til Taet På, og jeg kan bekraefte, at der er indgået et tilfredsst­illende forlig, oplyser hoffets

kommunikat­ionschef, Lene Balleby.

Tidligere var Erling Tind Larsen chefredakt­ør på ugebladet Her & Nu, der to gange har måttet rette en kulørt kongehus-historie.

Første gang var i oktober 2015, hvor ugebladet haevdede, at Marie havde fået lavet nye bryster. Anden gang var i maj sidste år, hvor Her & Nu påstod, at kronprins Frederik besøger prostituer­ede.

Vi er blevet enige med Kongehuset­s kommunikat­ionsafdeli­ng om at rette

 ?? FOTO: PATRICK VAN KATWIJK/AP ??
FOTO: PATRICK VAN KATWIJK/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark