Ekstra Bladet

Foreløbig er Tulle bare til kaffe, blødt brød og rund politisk passiar

TULLE OG

- Laes reportagen side 6, 7 og 8

kompagni leger husven hos socialdemo­kraterne, hvilket er normalt.

For sådan gør DF, og sådan har DF altid gjort. Partiet har gennem årene danset med socialdemo­kraterne, flirtet, endog vaeret på hjemmebesø­g, når partiet har haft brug for at demonstrer­e sin ’klare uafhaengig­hed’, sin evige opposition, sin modstand og sin stemmegive­nde opsaetsigh­ed.

DF er blevet stor i dansk politik. Ved aldrig at påtage sig ansvaret. Ved aldrig at forpligte sig. Ved altid at saette popularite­ten over alt andet. Og efter dygtigt at have fulgt denne strategi er DF på godt og vel 20 år nået op på 21 procent Tulle og kompagni leger husven hos socialdemo­kraterne, hvilket er normalt.

af stemmerne, mens S og V tilsammen har mistet 15 procent i samme periode.

der i mange medier i disse dage ophøjes til noget helt nyt i dansk politik, er det ikke. Det er blot Dansk Folkeparti­s saedvanlig­e strategi med at holde sine mange mandater varme uden selv at komme til at lugte braendt.

Det er egentlig dygtigt arbejde. Det er flot spillet, rent taktisk. Men det er også det, der er problemet med DF. Partiet gør det oftest bedre for sig selv end for Danmark. Kristian Thulesen Dahl og Dansk

Folkeparti går saedvanlig­vis bag vaelgerska­ren, men påstår alligevel at kunne lede.

partiet påtager sig endog at kunne føre en socialdemo­kratisk partner i politisk

der ikke børn af. Foreløbig dans. Men det kommer er Tulle bare til kaffe, blødt brød og rund politisk passiar. Det er alle andre, der er helt rundt på dansegulve­t over ’det nye par’.

Og det var vel sådan set også meningen med det hele.

 ?? FOTO: ASTRID DALUM ??
FOTO: ASTRID DALUM

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark