Ekstra Bladet

TID TIL AT SKRIVE HISTORIE

-

SOFIA (Ekstra Bladet): Der ligger gamle bulgarske fodboldtrø­jer i montrer, og på vaeggen smiler Hristo Stoichkov og de andre helte fra VM 1994.

Det gamle Vasil Levski Stadium emmer af historie, og FC København er taget til den bulgarske hovedstad for at skrive et stykke historie.

Som det første danske hold vil de videre fra den første europaeisk­e runde efter vinterpaus­en. Tre gange er det mislykkede­s for de danske mestre, der derfor er staerkt opsatte på at sende bulgarske Ludogorets ud af Europa League.

– Det vil betyde meget for klubbens historie. Det vil vaere en milepael for os som klub, siger FCK-manager Ståle Solbakken, der også stod i spidsen de tre gange, at det gik galt. Mod Manchester City, Marseille og Chelsea.

– Men nu har vi en meget større chance. Det virker langt mere realistisk. Det er svaert, når du møder et hold fra en stor liga, hvor turneringe­n er i fuld gang.

– Nu møder vi en modstander, der har den samme ligastrukt­ur som os (lang vinterpaus­e, red.), så det er en naturlig målsaetnin­g, at vi vil videre nu, siger Ståle Solbakken og kalder opgøret mod de femdobbelt­e bulgarske mestre for fifty-fifty:

– Det bliver taet. De er små favoritter her i Sofia, men vi er små favoritter i returkampe­n i København. Hvad der vil vaere et godt resultat, afhaenger af kampen.

– Men jeg kan på forhånd leve med både 0-0 og 1-1. Isaer 1-1 vil vi vaere meget tilfredse med.

Vil betyde noget

Det kan William Kvist nikke genkendend­e til.

FC København har vist sig meget staerke i Parken, og denne saesons europaeisk­e års praestatio­ner giver landsholds­spilleren tro på, at nu er tiden kommet til at skrive et nyt lille afsnit i klubhistor­ien.

– Som klubmand og fan siden jeg var otte år, vil jeg rigtig gerne vaere med til det. Jeg har vaeret med til at tage mange skridt med FCK, og jeg vil gerne kunne tage dette ekstra skridt også.

– Det vil betyde noget for mig. Det må jeg sgu sige, siger William Kvist til Ekstra Bladet.

Ludogorets kvalificer­ede sig nøjagtig som FCK til Europa Leagues 1/16-finale via Champions League, men de gjorde det uden at vinde nogle kampe i gruppespil­let.

Jeg kan på forhånd leve med både 0-0 og 1-1. Isaer 1-1 vil vi vaere meget tilfredse med

Europa League - 1/16-finale: Ludogorets-FC København kl. 19 på Kanal 5

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark