Ekstra Bladet

Dårlige minder fra Sofia

-

SOFIA (Ekstra Bladet): Mathias ’Zanka’ Jørgensen kigger rundt på det store åbne stadion, der er opkaldt efter revolution­aeren og nationalhe­lten Vasil Levski.

Han har vaeret her før, ’Zanka’, og der er ikke tale om et gensynets glaede.

I efteråret 2013 mødte han på nationalst­adionet i Sofia Ludogorets med PSV, og den oplevelse gør, at han under ingen omstaendig­heder kommer til at undervurde­re de femdobbelt­e bulgarske mestre.

– Der er nok nogle, der taenker Ludogorets og Bulgarien og siger ’hva’ fanden’. Men man skal bare kigge på deres meritter de seneste år.

– Det er et dygtigt hold, som ved, hvordan man spiller europaeisk, siger ’Zanka’, der fik bevis for netop det for lidt over tre år siden.

Farlige i omstilling­er

Hans davaerende hollandske klub tabte to gange 0-2.

– De lukrerede på, at vi med PSV gerne ville vaere spilstyren­de og tog chancer i den måde, vi spillede på.

– Vi tabte begge kampe til dem på samme måde. Vi følte, at det var et hold, vi burde slå, men ja …, siger FCK-anføreren. Ludogorets er enormt farlige i omstilling­erne og har nogle brasiliane­re i offensiven, der kan gøre ondt på modstander­en.

De ligger og lurer på, at modstander­en skal lave en fejl, så omtanke er et nøgleord for københavne­rne i aften i Sofia.

Ludogorets har før nedlagt europaeisk­e mellemvaeg­tere, fik uafgjort i Paris og var foran 2-0 mod Arsenal tidligere på saesonen. Altså, et hold man skal regne med.

– Og det, man aldrig ved med danske hold, er, hvor hurtigt man kan komme op i omdrejning­er efter vinterpaus­en. Heldigvis møder vi et hold, der heller ikke er i fuld gang med turneringe­n, siger ’Zanka’.

– Hvad vil vaere et godt resultat?

– Helt sikkert at holde nullet, men også at få scoret. Der er mange ting, som vi ville kunne bruge, men det bliver ikke nemt.

– Heldigvis får vi lov at spille den sidste kamp hjemme, og hvis man vil videre i Europa, må man gå ud fra, at man kan vinde sine hjemmekamp­e.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark