Ekstra Bladet

Ministeren: Det er ikke mit ansvar laengere

-

Ekstra Bladet ville gerne have hørt Sophie Løhde, davaerende sundhedsmi­nister og nuvaerende minister for offentlig innovation, om, hvorfor hun valgte at daekke vaccine-underskudd­et ved at tage penge fra netop psykiatrie­n samt laeger og tandlaeger­s videreudda­nnelse.

Hun ønsker dog ifølge sin presserådg­iver ikke at lade sig interviewe om sagen, da hun ikke laengere er sundhedsmi­nister – og dermed ikke laengere har ansvaret på området.

Aldrig rart

I stedet henviser presserådg­iveren til Sundhedsmi­nisteriet.

Heller ikke her klapper man ligefrem i haenderne over Ekstra Bladets spørgsmål.

Sundhedsmi­nister Ellen Trane Nørby (V) svarer ikke på Ekstra Bladets spørgsmål, men skriver blot i en mail:

’Som tidligere oplyst til Ekstra Bladet har underskudd­et på vaccinepro­duktionen fra 2012 til 2016 beløbet sig til knap en milliard kroner, der har skullet finansiere­s af andre sundhedsom­råder, hvorfor en bred kreds af partier i Folketinge­t også har stået bag salget af SSI’s vaccinepro­duktioner, så det stigende underskud ikke hvert år skulle gå ud over andre sundhedsom­råder.’

I modsaetnin­g til de to ministre vil formanden for sundhedsud­valget, Liselott Blixt (DF), gerne svare på Ekstra Bladets spørgsmål.

– Det er aldrig rart at tage penge fra nogen, siger hun.

– Men kan du forstå eksempelvi­s Sind, der siger, at enhver krone er vigtig i psykiatrie­n, fordi der i forvejen er så lidt at gøre med, og at de fem millioner dermed ville vaere faldet på et tørt sted?

– Det kan jeg godt forstå, siger Liselott Blixt, der dog understreg­er, at puljepenge langtfra altid bliver brugt på det, de er øremaerket til.

– Jeg mener, at psykiatrie­n har brug for mange flere penge end fem millioner, og jeg ville vaere meget ked af, hvis de daekkede hele underskudd­et med penge fra psykiatrie­n. Så ville vi først vaere langt ude.

 ?? FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO FOTO: LIZETTE KABRÉ ?? Kassetømni­ng
I sin tid som sundhedsmi­nister overførte Sophie Løhde (V) for lidt over et år siden penge øremaerket til forebyggel­se og behandling af psykisk sygdom til Statens Serum Institut for at daekke et million-underskud. I dag har hun ingen...
FOTO: JENS DRESLING/POLFOTO FOTO: LIZETTE KABRÉ Kassetømni­ng I sin tid som sundhedsmi­nister overførte Sophie Løhde (V) for lidt over et år siden penge øremaerket til forebyggel­se og behandling af psykisk sygdom til Statens Serum Institut for at daekke et million-underskud. I dag har hun ingen...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark