Ekstra Bladet

Kim Jong-nam har levet i eksil i 14 år

- AMALIE LOUISE LARSEN POLITIFOTO

De forgiftede rester af den 45årige Kim Jong-nam, halvbror til Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kan meget vel vaere på vej tilbage til Nordkorea for første gang i mere end et årti. Det oplyser Malaysias vicepremie­rminister ifølge AFP, efter Nordkorea har anmodet om at få udleveret liget.

Midt i hverdagsmy­lderet stod den let buttede Kim Jong-nam mandag stille og alene i terminal 2 og ventede på et fly, der skulle tage ham fra den malaysiske lufthavn hjem til det kinesiske spillemekk­a Macau.

Imens passerede to kvinder ham. Uden synlig tvivl om deres opgave, ramte de ham med en vaeske, enten sprøjtet ud på et klaede eller lukket inde i en nål. Og på et En af kvinderne fra lufthavnen er fanget på overvågnin­gen. øjeblik svimlede det for den midaldrend­e mand.

Hastigt, men ikke i mistaenkel­igt løb, forsvandt kvinderne hurtigt fra lufthavnen, kun for at blive pågrebet i følgeskab af en mand få dage senere.

Nu er de anholdt for mordet på den 45-årige Kim Jong-nam, der med fråde om munden ikke nåede laengere end til ambulancen, før han døde.

Dårligt broderskab

Hvem der officielt står bag mordet på halvbroder­en til den nordkorean­ske diktator, Kim Jong-un, og søn af den tidligere nordkorean­ske diktator, Kim Jong-il, er fortsat uvist.

Myndighede­rne mener, at der er tale om et snigmord. Imens spekulerer både den sydkoreans­ke og amerikansk­e regering i, at snigmordet er udført på bestilling. At en magtsyg stedbror ønskede sin eneste modstander til tronen skaffet af vejen.

Kim Jong-nam er da også ofte beskrevet som havende et dårligt forhold til sin familie. Siden 2003 har han derfor levet i eksil med frygt for sit liv. Imens har han ofte kritiseret sin halvbror og regimet hjemme i Nordkorea.

Kim Jong-nam efterlader sig en hustru samt en søn og en datter i Macau.

De to kvinder i den aktuelle sag, hvor Kim Jong-nam er blevet myrdet, er endnu ikke blevet navngivet. En af kvinderne blev dog fanget på overvågnin­gskameraer i lufthavnen, og hun nåede at vaere offentligt efterlyst, inden hun blev anholdt.

Hun anslås til at vaere i 20'erne, men hendes eventuelle tilhørsfor­hold til Nordkorea er altså stadig uvist. Ifølge Sydkoreas efterretni­ngstjenest­e bønfaldt Kim Jong-nam for blot for fem år siden sin bror om ikke at skade hans kone og to børn.

 ?? FOTO: AP FOTO: ALARM 112 ??
FOTO: AP FOTO: ALARM 112
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark