Ekstra Bladet

Lille Noah på et år blev taevet ihjel

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

En 30-årig mand, som i går blev varetaegts­faengslet for drab på den et-årige Noah fra Sommersted ved Vojens, var sidste år mistaenkt for i to tilfaelde at have udsat den lille dreng for vold.

Men sagerne blev droppet, da det lykkedes den 30-årige at overbevise myndighede­rne om sin uskyld.

Nu er han så sigtet for drab på lille Noah, som forrige mandag døde efter en dramatisk flyvetur med en redningshe­likopter i et kapløb med døden efter en svaer lungebetae­ndelse.

Da drengens lig blev obduceret, viste det sig, at døden skyldes omfattende blodtab som følge af indre blødninger og kvaestede organer efter vold.

Den 30-årige er ikke far til Noah, men har haft sin gang i hjemmet, hvor Noah boede med sin 27-årige mor og en søster på tre år.

Da anklager Christina Korsgaard Andersen i retten i Sønderborg laeste de gruopvaekk­ende detaljer i sigtelsen op for den 30-årige mand, brød han graedende sammen og naegtede sig skyldig:

– Det er ikke mig, der har gjort det der. Det kunne jeg ikke finde på, hulkede den anholdte.

Med røde, forgraedte øjne sank han for hver blodig detalje i anklageren­s oplaesning mere og mere sammen i stolen.

Den 30-årige er sigtet for at have slået Noah ihjel med såkaldt stump vold, hvilket typisk er slag med de bare naever eller slag mod f.eks. en vaeg.

De to tilfaelde af vold – foruden den mest alvorlige sigtelse for drab – skete i følge politiet sidste efterår kort efter Noahs et års fødselsdag. I det ene tilfaelde pådrog drengen sig laesioner på kønsorgane­rne og i ansigtet. I det andet tilfaelde var der tale om en blodig rift i endetarmen.

– Selv om den sociale forvaltnin­g i Haderslev kommune i begge tilfaelde var inde over, er det først nu, at politiet er kommet på banen, siger en pårørende til Noah til Ekstra Bladet. Drengens naermeste familie ønsker ikke at udtale sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark