Ekstra Bladet

Her er Daniels morder

Politiet håber på tips om gerningsma­end og biler

- CAMILLA MARIE NIELSEN POLITIFOTO KØGE: ROSKILDE: HASLEV: RØNNE: HELSINGØR: AALBORG: AARHUS:

Daniel Kristensen, 21, stod og ventede på takeaway foran et pizzeria på Emdrupvej i Københavns NV-kvarter, da to maskerede gerningsma­end overrasked­e og skød ham på åben gade 2. oktober sidste år.

Den 21-årige flygtede ind i en kiosk, efter at en af gerningsma­endene havde affyret to skud.

Daniel Kristensen blev ramt i overarmen, mens et skud i ryggen var kritisk. Han døde to uger senere på Rigshospit­alet. En tilfaeldig forbipasse­rende, 49, blev også ramt af et skud, men overlevede.

Fire måneder efter drabet offentligg­ør Københavns Politi nu overvågnin­g fra gerningsst­edet i forsøget på at finde frem til den 21-åriges drabsmand.

– Videoen er i så god kvalitet, at vi føler os overbevist­e om, at man vil kunne genkende gerningsma­nden ud fra statur, højde og drøjde, siger politikomm­issaer Carsten Lerbjerg.

– Det kan vaere naboer, venner eller bekendte til gerningsma­nden, som pludselig Her forsøger drabsmande­n at affyre endnu et skud mod den 21-årige, der først er blevet ramt af to skud uden for kiosken, hvorefter han flygter ind i butikken. Men pistolen går i baglås.

kan se, at det er ham, siger Carsten Lerbjerg.

Det er overvågnin­g fra kiosken på Emdrupvej og fra området, som har filmet gerningsma­endene. På overvågnin­gen ses Daniel Kristensen­s drabsmand jagte sit offer ind bagest i kiosken, mens den anden gerningsma­nd holder vagt foran.

Pistolen gik i baglås

I kiosken falder Daniel Kristensen om på gulvet, og her forsøger den haetteklae­dte tilsynelad­ende at affyre et sidste skud på klos hold. Men pistolen går i baglås.

Det hele virker målrettet og foregår over få sekunder.

– Vi håber også, at nogen måske kan genkende det tøj, som gerningsma­nden har på, siger Carsten Lerbjerg og henviser til en kasket af maerket ’Up Front’ med røde snore, som haenger fra gerningsma­ndens overtøj.

Det er politiets teori, at duoen kørte i to biler, en sølvgrå Kia Carnival og en hvid VW Polo. Bilerne er på overvågnin­g 150 meter fra gerningsst­edet et minut før skyderiet.

– Der har formentlig vaeret chauffører i begge biler,

da vi ud fra vidneforkl­aringer kan forstå, at bilerne holder og venter på de to gerningsma­end efter skyderiet, siger Carsten Lerbjerg.

– Bilerne er hverken stjålet eller fundet udbraendt, så vi formoder, at de kører rundt i landet endnu, siger Carsten Lerbjerg. Kia’en havde en skade i venstre side og manglede en pynteliste. Saerligt Kia’en er interessan­t for politiet, da der kun findes 275 lignende modeller i Danmark.

Ifølge vidner forlader bilerne stedet i høj fart ad Emdrup Mosevej til venstre ad

Nøkkerosev­ej. Herefter kan de to biler vaere kørt hver til sit, men vidner placerer med sikkerhed den hvide VW polo på Hvidkløver­vej kort efter.

Motivet til drabet er ukendt. Ifølge politiet var Daniel Kristensen ikke medlem af nogen kriminel gruppering, men han kendte personer fra bandemiljø­et.

Familie og venner til Daniel Kristensen har til Ekstra Bladet beskrevet den unge mand som pligtopfyl­dende og med arbejde i postvaesen­et. Han skulle vaere far til en lille pige i april i år.

En 43-årig kvinde faldt i søvn i en stol med en dyne over sig og tabte en cigaret i dynen. En røgalarm gik i gang, og en vaks vicevaert ringede 112 og skaffede sig adgang til lejlighede­n, der var røgfyldt. Hun blev reddet og slap for en tur på sygehuset.

Et par købte et bundt tulipaner i en blomsterbu­tik på Vestergade, betalte med en 1000-krone seddel og forlangte penge tilbage i euro. Det kunne butikken ikke, så parret gav byttepenge og tulipaner retur. Men der manglede 400 kr., da parret var smuttet.

En nabo hørte en rude blive knust i et hus på Søndre Ringvej. En hundepatru­lje så en mistaenkel­ig mand, der stak af, men blev nedlagt af en politihund, der bed ham i armen. Han kunne ikke kobles til indbruddet, men havde hash i lommen.

En 20-årig fartbilist stak af fra politiet, men gav op ved frakørsel 36 på Sydmotorve­jen. Han var påvirket af kokain og hash og havde kun haft kørekort i tre uger. Han havde to klumper hash, 27 ampuller doping og en peberspray. En 16-årig passager havde tre gram hash på sig.

En guldfarvet veteranbil VW Boble skal muligvis skrottes, efter at tre unge i ’momentan sindssyge’ gik amok på bilen i Sankt Mortens Gade. De dansede på taget, rev sidespejle­ne af og kylede en granitsten gennem sideruden. Politiet søger vidner, der kan faelde tosserne.

Motorvejen til Helsingør er en pengemaski­ne for politiet. Sidste år faldt der 26.037 fartbøder på motorvejen, og bilisterne måtte af med knap 34 mio. kr. Staten kradsede sidste år 701 mio. kr. ind i fartbøder landet over.

Et aegtepar, der er bedemaend, blev torsdag frifundet for skatte- og momssvinde­l til godt en mio. kr. og for at have have brugt den afgiftsfri rustvogn til privat kørsel. Manden godtog dog en bøde på 130.000 kr. for rod i regnskabet.

Efter et skyderi i Hasselager 14. februar efterlyser politiet flugtbilen, en hvid Peugeot 208, BA 18306. Den blev stjålet juleaften 2016 i Højbjerg. En 30-årig mand blev ramt af et skud i ryggen, i hvad politiet kalder et ’internt opgør’.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark