Ekstra Bladet

U DÅRLIGE KNAE

-

BAEKKENLØF­T

Laeg dig på ryggen med bøjede ben. Fødderne placeres fladt i jorden. Hoften haeves, indtil den er helt strakt. Saenk hoften igen til udgangspos­itionen. Øvelsen kan også laves med det ene ben strakt, hvis svaerhedsg­raden skal øges.

STABILITET

Balancen er utrolig vigtig, når man skal traene sine knae. Øvelser som at stå på et vippebraet, at balancere på et ben eller lave etbenede squats kan vaere med til at mindske risikoen for at pådrage sig skader ved uforudsete bevaegelse­r.

Traening med elastikker kan ligeledes vaere en god måde at styrke musklerne omkring knaeet. Elastikker­ne kan købes til billige penge i de fleste sportsbuti­kker, og der findes et utal af øvelser, der kan udføres med dem.

Det er en både enkel og effektiv måde at traene på, hvor belastning­en let kan aendres ved enten af stramme eller løsne elastikken.

SVØMNING OG CYKLING

Både svømning og cykling er sportsgren­e, der er utrolig naensomme ved knaeene. Samtidig med at de styrker muskulatur­en, forbedrer de konditione­n.

Når du cykler, er det vigtigt, at du vaelger et gear, der passer dig, så knaeet ikke lider overlast. Ligeså er det vigtigt, at du svømme crawl – det kan eventuelt gøres med en svømmeplad­e i armene, så man nøjes med at lave crawl-benbevaege­lser.

 ??  ?? LAES MERE PÅ NAESTE SIDE
LAES MERE PÅ NAESTE SIDE
 ??  ??
 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark