Ekstra Bladet

ESÅ ER DE LUDOBRIKK ER VIST SLÅET HJEM

I . Det er svaert at se, hvordan FC København kan smide den 2-1-føring de fik i Sofia i

-

SOFIA (Ekstra Bladet): FC Københavns europaeisk­e drøm lever. Også i den grad!

De omkring 250 FCK-fans smed godt nok hverken vinterjakk­er eller handsker, men det kan ikke have vaeret langt fra, for sikke en aften de havde i Sofia.

De havde rejst de godt 1650 kilometer fra København til den kedelige bulgarske hovedstad for at stå i et elendigt afsnit alt for langt fra banen. Og det var det var det hele vaerd.

For da den kroatiske dommer Ivan Bebek fløjtede for sidste gang kunne de jublende se ned på den store måltavle og med glaede konstatere, at det formentlig bliver et dyrt fodboldfor­år i Europa.

Taet på

En tur mere skal det nok blive til.

For FC København slog Ludogorets 2-1 i første Europa League 1/16-finale og kommer ikke til at smide den føring i Parken om en uge.

En fifty-fifty kamp blev i løbet af 90 minutter forvandlet til 90-10 i dansk favør, og FCK er taet på for første gang i klubhistor­ien til at overleve første europaeisk­e runde efter nytår.

På forhånd havde Superligae­ns førerhold drømt om at få sneget en scoring ind i Sofia.

Manager Ståle Solbakken var på onsdagens pressemøde klar til at saelge opgøret mod de bulgarske mestre for 1-1, og derfor kan det undre, at han ikke jublede mere efter blot halvandet minut.

Jubelbrøl

Bulgarerne­s brasiliane­re driblede, spurtede og spillede, men kom ingen vegne

Mathias ’Zanka’ Jørgensen steg til vejrs, og det samme gjorde et dansk jubelbrøl et par sekunder senere.

FCK-tilhaenger­e var over 100 meter vaek i kurven i modsatte ende og havde svaert ved at se, hvordan bolden kom i mål.

Men de kunne se jublende røde trøjer, og det var signalet til dem. Mål. ’Zanka’ fik lige snittet Ludwig Augustinss­ons hjørnespar­k, så bolden fortsatte lige ind i hovedet på en overrasket Anicet Abel.

Sådan blev midtbanesp­illeren fra Madagaskar ufrivillig­t første ’FCK-målscorer’ i 2017, og han blev det, mens mange stadig gik rundt og ledte efter deres lille plastiksae­de på det store stadion, hvor der ellers er pladser nok.

Ludogorets kommer fra den lille provinsby Razgrad over 300 kilometer fra Sofia og har ikke den store opbakning på nationalst­adionet Vasil Levski.

Hvis store stjerner som Ronaldo og Cavani kigger forbi, gør de neutrale bulgarske fans det samme, men Jørgensen og Kvist er ikke ligefrem navne, der traekker folk ud i Sofias februarkul­de en torsdag aften.

Drømmestar­t

Til gengaeld er det folk, som Ståle Solbakken kan regne med, og efter drømmestar­ten handlede det i endnu højere grad om at organisere sig fornuftigt.

Og det har FC København bestemt ikke glemt henover vinterpaus­en. Så selv om Ludogorets havde bolden meget, var det forbløffen­de lidt, at Robin Olsen havde at lave i 1. halvleg.

Bulgarerne­s brasiliane­re driblede, spurtede og spillede, men kom ingen vegne. De løb med hovedet først ind i en rød mur, der ikke havde taenkt sig at give sig.

Publikum peb af københavne­rne og muligvis også af deres egne adopterede helt, som gang på gang blev afvist i døren ind til Robin Olsens straffespa­rksfelt. Hertil og ikke laengere.

Der skulle gå 38 minutter, før den lange svensker blev sat på den første alvorlige prøve. Misidjan fik meget plads ude foran feltet, men Olsen dykkede flot ned og parerede til hjørne.

I den anden ende havde Stoyanov – efter at have pillet bolden ud af netmaskern­e - også en rolig halvleg.

FCK var presset langt tilbage, og da Rasmus Falk spillede Federico Santander fri i dybden i 17. minut, fik sydamerika­neren taget et skidt traek og ikke afsluttet.

Rank ryg

Ståle Solbakken aergrede sig synligt på sidelinjen, men kunne gå til pause med rank ryg. Hans hold havde fået det satans vigtige udebanemål og var i kontrol, selv om det i perioder smed bolden lidt for let vaek.

FCK startede anden halvleg naesten lige så godt som første. Efter kun femten sekunder skabte Falk og Santander en kaempe chance til en fri Toutouh, men hans afslutning­en prellede af på stolpen.

Endnu en tidlig scoring havde knockoutet Ludogorets, men nu levede de fortsat og svaermede om FCKmålet.

Men bedst som de troede, at de var på vej ind i opgøret, slog FCK til. Flyvende Falk tryllede igen i 53. minut og viste sublimt overblik.

Fynboen lagde bolden skråt bagud til Toutouh, og denne gang var stolpen ikke i vejen.

Med en kølig, flad afslutning bragte han FCK på 2-0 og kunne løbe ud på løbebanen til fortjent hyldest fra FCK-tilhaenger­ne, som efterhånde­n var de eneste, der kunne høres i Sofia.

Ludogorets fik en livline otte minutter før tid, da indskifted­e Claudiu Keserü var hurtigst over en løs bold og taet under mål fik reduceret.

Nervøst

Det blev nogle nervøse sidste minutter, men FC København holdt stand, og bulgarerne skal stadig score to gange i København.

Det gør de naeppe, selv om FCK må undvaere både William Kvist, der er i karantaene efter en advarsel, og indskifted­e Jan Gregus, der løb ind i en tåbelig udvisning i overtiden.

Ludogorets skal saette sin lid til et lille fodboldmir­akel torsdag i Parken, og det skal aerkerival­en Brøndby også, når de på søndag gaester det danske nationalst­adion.

Mon ikke FCK-tilhaenger­ne endnu engang kommer til at juble…

Ludogorets skal saette sin lid til et lille fodboldmir­akel torsdag i Parken

 ??  ??
 ?? FOTO: AP ?? Ståle Solbakken kunne gå til pause med rank ryg. Hans hold havde fået det satans vigtige udebanemål og var i kontrol.
FOTO: AP Ståle Solbakken kunne gå til pause med rank ryg. Hans hold havde fået det satans vigtige udebanemål og var i kontrol.
 ??  ?? BULGARIEN Gisle Thorsen gisle@eb.dk
BULGARIEN Gisle Thorsen gisle@eb.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark