Ekstra Bladet

Mørbanket i Belgien

- JONAS RYEFELT jr@eb.dk

Tottenham med Christian Eriksen på baenken fra begyndelse­n led et grimt nederlag på 1-0 til belgiske Gent, og den londonske klub har dermed et skidt udgangspun­kt før den afgørende 1/16-finalekamp i naeste uge.

Englaender­ne overlod det meste af spillet til vaerterne i den første fase, men kom dog ikke bagud med to, som det ellers skete mod Liverpool i seneste Premier Leaguerund­e.

Dele Alli fik skabt lidt chancer, men havde ikke det store held i de afgørende øjeblikke, og første halvleg sluttede uden mål.

Spurs blev sendt ud af dette års udgave af Champions League efter et skuffende gruppespil, hvor de tabte hjemme mod Monaco og Leverkusen, som endte med at gå videre. Derfor haenger deres europaeisk­e succes på kampagnen i Europa League. Det var dog et meget åndsforlad­t mandskab, der var mødt op på Ghelamco Arena.

Serie af fejl

Kort inde i anden halvleg viste London-klubben dog taender, for her havde Harry Kane et forsøg, der tog stolpen og gik ud.

Dernaest fulgte et sandt chok for de engelske favoritter. En serie af fejl i forsvaret udløste scoringen fra Gents franske angriber, Jérémy Perbet, som scorede med holdets første forsøg inden for rammen.

Sidste år blev Tottenham ekspederet ud af turneringe­n, da de mødte et fortryllen­de Dortmund-hold i 1/8finalen. Det ville vaere en enorm skuffelse, hvis holdet allerede måtte vinke farvel en runde før i dette års udgave.

Med et kvarter igen var Gents Danijel Milicevic taet på at fordoble føringen, men Hugo Lloris reddede Tottenham med fingerspid­serne.

Med ti minutter igen kom Eriksen på banen, men der var heller ingen magi i den danske landsholds­spiller denne aften.

Returkampe­n i London spilles på torsdag.