Ekstra Bladet

MENNESKEKN­OGLER TIL GRATIS AFHENTNING

CHOK-FUND: En spand med et menneskes jordiske rester har i weekenden stået frit fremme på Assistens Kirkegård i København – det er meget uheldigt, lyder det fra kommunen

- DITTE O. LYNGE FOTO: JONAS OLUFSON dol@eb.dk

Dorte-Maria Kraemmer Møller og hunden Uffe gjorde det chokerende fund, da de var ude at gå tur på kirkegårde­n. Et halvt menneske-kranium og adskillige knogler har henover weekenden stået til gratis afhentning på Assistens Kirkegård i København.

Det var Dorte-Maria Kraemmer Møller og hunhunden Uffe, der gjorde det overrasken­de fund.

– Jeg har vaeret meget på Assistens Kirkegård, men jeg har aldrig, aldrig set noget lignende. Det er helt grotesk, at man kan finde på at stille et fremmed menneskes knogler til fri afhentning, fortaeller hun, da Ekstra Bladet møder dem på kirkegårde­n.

Knoglerne var efterladt i en slidt malerspand og stillet i en stor bunke muld til fri afbenyttel­se. Et skilt med påskriften ’Gratis kompostmul­d’ var placeret i komposten.

– Jeg har fundet mange maerkelige ting på kirkegårde, men det her er det vildeste. Det er jo helt vildt crazy. Det er sådan noget, man altid er lidt bange for at finde, siger Dorte-Maria Kraemmer Møller.

I et afsides hjørne af kirkegårde­n findes et område med arbejdsred­skaber og ting til afhentning, heriblandt knoglerne.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforva­ltning, der har ansvaret for driften af Assistens Kirkegård, for at høre, om det er ny praksis at skille sig af med jordiske rester på den måde.

Det er det ikke, oplyser Bianka Saarnak, centerchef i forvaltnin­gen.

– Selvfølgel­ig er det ikke normal praksis, at vi deler menneske-knogler ud. Det er meget uheldigt, at spanden er blevet efterladt der, fortaeller hun.

– Kan knoglerne stamme fra et dyr – og ikke et menneske?

– Nej, det har jeg svaert ved at tro. Kompostmul­d og knogler til fri afhentning på Assistens Kirkegård.

Man kan hente gratis krydderurt­er hos os – men ikke knogler Det er jo helt vildt crazy

Knogler i forskellig­e størrelser lå oven i hinanden i spanden.

Jeg har aldrig set noget lignende

– Det må vaere os selv, der har gravet dem op, men de skulle selvfølgel­ig have vaeret i en rastegrav, fortaeller Bianka Saarnak.

– Hvordan kan det ske, at en ansat stiller menneske-knogler til fri afhentning ved en fejl?

– Der må vaere gået noget helt galt. Vi vil straks finde ud af, hvad der er sket. Man kan hente gratis krydderurt­er hos os – men ikke knogler, og det er slet ikke meningen, at der skal vaere åbent derind til, fortaeller hun.

Københavns Politi undersøger nu sagen.

 ??  ?? Helt grotesk
Helt grotesk
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark