Ekstra Bladet

Vild politijagt: Bevaebnet mand tvang passagerer ud af bus

- ANN SOFIE JUUL JENSEN asj@eb.dk

To politikred­se var i aktion, da en mand i aftes stjal en stor, blå bus, som tilhører firmaet Umove, der kører rutebusser for Midttrafik.

Bjarke Askholm, vagtchef ved Midt- og Vestjyllan­ds Politi, fortaeller til Ekstra Bladet, at en 45-årig mand steg på bussen ved Nørre Snede i Midtjyllan­d ved halv otte-tiden og truede både buschauffø­r og passagerer med kniv.

– Herefter tvang gerningsma­nden chaufføren og de andre passagerer ud, inden han kørte vaek i den stjålne bus, siger han.

Hverken chauffør eller passagerer er kommet til skade.

Syd- og Sønderjyll­ands Politi eftersatte bussen, da den kom naermere graensen. Det lykkedes at få bragt bussen til standsning med sømmåtter ved Aabenraa klokken cirka 21 – halvanden time, efter at gerningsma­nden havde truet chauffør og passagerer ud af bussen ved Nørre Snede.

– Da vi havde standset bussen, forsøgte gerningsma­nden at flygte fra stedet til fods, men vi fik ham hurtigt stoppet, fortaeller Erik Lindholdt, vagtchef ved Syd- og Sønderjyll­ands Politi.

Den anholdte mand blev taget med på politigård­en, hvor han skal have taget en blodprøve. Erik Lindholdt bekraefter over for Ekstra Bladet, at man har mistanke om, at gerningsma­nden har kørt i påvirket tilstand.

De to politikred­se skal nu aftale, hvem der skal tage sig af sagen herfra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark