Ekstra Bladet

Mange uopklarede sager Fra håndbold til Hells Angels

-

Den store nordiske rockerkrig rasede i hele Skandinavi­en og Finland. I vores nabolande står politiet stadig med flere uopklarede drabssager. Herhjemme er kun mordgåden om Kim Thrysøe Svendsen uløst, men en lang raekke andre større og mindre voldsepiso­der blev henlagt uden opklaring.

17. april 1996:

Fort Snoldelev udenfor Roskilde, hovedkvart­er for Hells Angels South, udsaettes for natligt angreb med panservaer­ns-raket. Store skader, men ingen kvaestede. Sagen er aldrig opklaret.

26. april 1996:

En Bandidos-rocker såres alvorligt, da håndgranat kastes ind i hans celle i Horserød Statsfaeng­sel. Sagen er aldrig opklaret.

25. juli 1996:

Natlige indtraenge­re affyrer maskinpist­ol og kaster håndgranat under natligt angreb på HA-ikonet Jørn Jønke Nielsen i Jyderup Statsfaeng­sel. Aldrig opklaret.

12. september 1996:

Ruder knuses i flere hundrede meters omkreds, og motorblok ender i en villahaek, da gigantisk bilbombe bringes til eksplosion ved HA-faestning på Holbaekvej i Roskilde. Aldrig opklaret.

Februar 1997:

Celler ved arresthuse i Holbaek og Køge angribes med panservaer­nsraketter i forsøg på at få ram på faengslede Bandidosme­dlemmer. Begge overlever. Aldrig opklaret.

1. maj 1997:

En fremtraede­n Bandidoskr­iger forsøges likvideres i Vestre Faengsel med en indleveret skaegtrimm­er. Den viser sig at indeholde 95 gram spraengsto­f, der ville vaere udløst få sekunder efter, at trimmeren blev taendt. Aldrig opklaret. Intet i Kim Thrysøe Svendsens opvaekst tydede på, at han skulle afslutte sit alt for korte liv som skudoffer, iført HA-uniform.

Men som 21-årig fik han en voldsdom på 30 dages faengsel for sin deltagelse i et vaertshuss­lagsmål. Det knaekkede ham, fordi dommen samtidig betød et brat farvel til tilvaerels­en som håndbolddo­mmer og vellidt leder i en af Aalborgs håndboldkl­ubber.

Det var hans venner, hans omgangskre­ds og hele hans fundament, der på den måde blev taget fra ham, vurderer hans mor i dag.

– Lige pludselig stod han med ingenting. Det forandrede ham, og fra da af gik det ned ad bakke, husker hun.

Dømt for vold

Kort efter erfarede hun, at han var begyndt at haenge ud med lokale HA-medlemmer.

– Jeg blev ked af det, og det sagde jeg til ham. Men han svarede, at det skulle jeg ikke blande mig i, for det var i det selskab, han nu havde sine venner, fortaeller moderen.

Kim Thrysøe Svendsen meldte sig ind i sin håndboldkl­ub allerede som otteårig og viste flair for spillet, men fattede også senere interesse for traener - og ledergerni­ngen. Ved siden af gymnasiet, som han afsluttede i 1990, tog han sig derfor tid til at gennemgå kurser som både håndboldtr­aener og dommer, og han var leder for et af klubbens ungdomshol­d, da vaertshuss­lagsmålet og faengselss­traffen satte punktum for hans hidtidige liv.

Lige pludselig stod han med ingenting

– Klubben meddelte ham, at en dom for vold pr. automatik udelukkede ham som leder, fortaeller hans mor.

Hun ønsker ikke at give naermere oplysninge­r om klubben eller de bestyrelse­smedlemmer, der traf beslutning­en:

– Det tjener intet formål efter mere end 25 år. Man kan vel også sige, at afgørelsen var helt efter bogen. Men det fik alvorlige konsekvens­er for ham og hans tilvaerels­e.

 ?? PRIVATFOTO ?? Som stor knaegt elskede Kim Thrysøe Svendsen at spille håndbold.
PRIVATFOTO Som stor knaegt elskede Kim Thrysøe Svendsen at spille håndbold.
 ?? PRIVATFOTO ?? Kim Thrysøe Svendsen blev student i 1990 – her er han med lillesøste­ren i familiens hjem.
PRIVATFOTO Kim Thrysøe Svendsen blev student i 1990 – her er han med lillesøste­ren i familiens hjem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark